2021 Jeep Grand Cherokee L üç koltuk sırası ile geldi

Grand Cherokee L, 3.09 metrelik dingil mesafesi ve 5.2 metrelik uzunluğu ile farkını ortaya koyuyor

Jeep Cherokee ailesi yenileniyor. Amerikalı üretici üç koltuk sırasına sahip yeni Grand Cherokee L modelinin üzerindeki örtüleri sonunda kaldırdı.

Ailenin en büyüğü olacak olan Grand Cherokee L’nin dış tasarımı aşina olduğumuz Grand Cherokee‘den bazı noktalarda ayrılıyor. Ön bölüme baktığımızda yatay farlar ve ikonik 7 bölmeli ızgaranın Grand Wagoneer konseptindeki gibi daha ince tasarlandığını görüyoruz. Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan tamponun altındaki LED gündüz farlar da yine yenilikler arasında.

Yan tarafa baktğımızda ise Grand Cherokee L, 3.09 metrelik dingil mesafesi ve 5.2 metrelik uzunluğu ile farkını ortaya koyuyor. Arka bölümdeki ince LED stop lambaların da oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz.

Yeniden tasarlanan iç mekan

Grand Cherokee L, iç mekan tasarımında mevcut Grand Cherokee modelinden tamamen ayrılıyor. Otomobil üreticisinin en yeni UConnect 5 bilgi-eğlence sistemini kullanan, Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8.4 inçlik dokunmatik ekran iç mekanda ilk dikkat çeken detay oluyor. Opsiyon listesinde 10.1 inçlik bir seçenek de yer alıyor. Aracın standart olarak sunulan 10.3 inçlik dijital gösterge paneli üzerinden ise gece görüş sistemi dahil olmak üzere çok sayıda farklı bilgiyi görüntülenebiliyor.

Ekstra dingil mesafesi ile üçüncü bir koltuk sırasına kavuşan modelde bagaj da unutulmamış. Üçüncü sıra koltuklar açık olduğunda bile 484 litrelik bagaj hacmi sunan Grand Cherokee L’de bu koltuklar yatırıldığında 1328 litrelik bir hacimle karşılaşıyoruz. İkinci sıra koltuklar yatırıldığında ise bu değer 2395 litreye ulaşıyor.

Dört farklı donanım seviyesi ile sunulacak olan Grand Cherokee L’de giriş seviyesini Laredo paketi oluşturuyor. Ayarlanabilir deri kaplı direksiyon simidi, 6 hoparlörlü ses sistemi, 8.4 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı ve 18 inçlik alaşım jantlar bu pakette standart olarak sunuluyor. Limited paketinde ise saydıklarımıza ek olarak deri döşemeler, sekiz yönlü ayarlanabilir ısıtmalı sürücü koltuğu, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar, 9 hoparlörlü Alpine ses sistemi, sis farları ve opsiyonel olarak sunulan 20 inçlik jantlar mevcut.

Grand Cherokee L’de bunlara ek olarak Overland ve Summit adı verilne iki paket daha mevcut. Overland’de standart olarak 20 inçlik jantlar yer alırken çift tahvilli aktif transfer kutusu ve arazi paketi ile sunulan sınırlı kaymalı diferansiyel sunuluyor. Model gamının tepesinde yer alan Summit ise soğutmalı ön ve ikinci sıra koltuklar, hafızalı ve masaj özellikli ön koltuklar, 19 hoparlörlü McIntosh ses sistemi, Active Driving Assistant ve standart olarak sunulan 10.1 inçlik multimedya ekranı ile birlikte geliyor.

Kaputun altı tanıdık

Kaputun altına baktığımızda tanıdık yüzlerle karşılaşıyoruz. Giriş seviyesinde 294 beygir güç ve 348 Nm tork üretebilen 3.6 litrelik V6 Pentastar motor bulunuyor. 5.7 litrelik Hemi V8 motora sahip olan model ise 362 beygir güç ve 529 Nm torka sahip olacak. Motor seçeneklerinden bağımsız olarak 8 ileri otomatik şanzıman ile sunulacak olan model standart olarak önden çekişli olarak sunulurken, dört tekerlekten çekiş sistemi ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Diğer önemli özellikler arasında ilk olarak aracın yerden yüksekliğini değiştirebilen Quadra-Lift ayarlanabilir havalı süspansiyon sistemini sayabiliriz. Off-Road 1 ayarında aracın yüksekliğini 4 cm arttırabilen sistem Off-Road 2 modu seçildiğinde ise bu rakamı 6 cm’ye çıkarabiliyor. Bunların yanı sıra Aero modu aktif edildiğinde aracın yüksekliği 2 cm azaltılarak daha hızlı sürüşler için uygun hale getirilebiliyor.

Yeni güvenlik sistemleri

2021 Jeep Grand Cherokee L, bir dizi yeni güvenlik sistemini de içerisinde barındırıyor. Bunlar arasında otomatik acil durum fren sistemi, arka çapraz trafik uyarısı, dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, şeritten ayrılma uyarısı ve şeritte kalma yardımı gibi sistemleri sayabiliriz. Summit paketinde standart olarak sunulurken diğer versiyonlarda opsiyonel olarak alınabilen Active Driving Assistant sistemi ise şerit ortalama özelliği ile birlikte gelirken bu yılın sonunda alacağı güncelleme ile birlikte Eller Serbest Aktif Sürüş Asistanı’na da kavuşacak.

Henüz diğer pazarlar için fiyat etiketleri açıklanmayan yeni SUV modelin ülkemizde sunulup sunulmayacağı da henüz netlik kazanmadı. Sunulduğu takdirde araçların hangi özelliklere sahip olacağını sizlere daha detaylı bir şekilde aktarmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu