2021 Avrupa’da Yılın Otomobili finalistleri belli oldu

2021 Avrupa’da Yılın Otomobili ödülü için 7 aracın yer aldığı kısa liste açıklandı.

Avrupa’da Yılın Otomobili etkinliği 1964 yılından beri düzenleniyor

Otomobil dünyasının en prestijli etkinliklerinden biri olan Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünde finale kalan otomobiller 60 jüri üyesinin oylarıyla seçildi. Buna göre Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris ve Volkswagen ID.3 finale kalmayı başardı.

Araçların ödüle hak kazanabilmeleri için öncelikle 2020 yılı içerisinde en az beş Avrupa ülkesinde satışa sunulması gerekiyordu. 29 araçlık liste arasından seçilen finalistler Audi A3, BMW 2 Serisi Gran Coupe, 4 Serisi, Dacia Sandero, Ford Explorer, Kuga, Honda E, Jazz, Hyundai i10, i20, Tucson, Kia Sorento, Mazda MX-30, Mercedes- Benz GLA, GLB, GLS, S-Serisi, Peugeot 2008, Polestar 2, Seat Leon, Toyota Mirai ve Volkswagen Golf’ü geride bırakarak kısa listeye ulaşmaya hak kazanmış oldu.

Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünün sahibi normalde Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde belli olurdu ancak pandemi nedeniyle çevrimiçi bir etkinlikle ödülün sahibi duyurulacak. 1 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan etkinlikte 2021 Avrupa’da Yılın Otomobili ödülünü kazanan aracı görme fırsatı yakalayacağız.

Avrupa’da Yılın Otomobili etkinliği 1964 yılından beri düzenleniyor. Bu ödülün ilk kazananı Rover 2000 modeli olurken, takip eden yıllarda ise Austin 1800 ve Renault 16 bu ödülü kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl Peugeot, 208 modeli ile bu ödülü evine götürürken 2019 yılında ise kazanan Jaguar I-Pace olmuştu.

Bakalım bu sene ödülü hangi model kazanacak? Sizin favoriniz hangisi?

Not: Araçlar alfabeye göre sıralanmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu