5 milyon dolarlık Bugatti Divo işte böyle teslim ediliyor

Mor renkli araç koleksiyonu ile tanınan YouTuber TheStradMan, bu kez arkadaşının satın altığı Bugatti Divo’nun teslimatını görüntülemiş. Bugatti Divo fiyatında olduğu gibi teslimatında da farkını ortaya koyuyor.

Bugatti Divo’nun anahtarını taşımak için bile büyük bir karbon fiber kutu tercih edilmiş

Yaklaşık 5.4 milyon Dolar’a mâl olan hiper otomobilin yanı sıra sahibinin garajında Bugatti Vision Gran Turismo, bir Chiron ve bir Veyron Vitesse de bulunuyor. Doğrudan Bugatti’nin Molsheim, Fransa’daki fabrikasından Los Angeles, Kaliforniya’ya kadar hava yoluyla gönderilen aracın teslimatı da en az kendisi kadar şaşaalı. Bugatti Divo’nun anahtarını taşımak için bile büyük bir karbon fiber kutu tercih edilmiş.

Bugatti Divo, 1.500 beygir güç ve 1.600 Nm tork üreten 8.0 litrelik dört turboşarjlı bir W16 motora ev sahipliği yapıyor. Araç, 0’dan 100 km/s hıza ulaşmak için sadece 2.4 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Divo’nun maksimum süratinin ise 380 km/s olduğu belirtiliyor. Chiron ise 490.48 km/s hıza çıkarak bu alanda rekor kırmıştı.

Divo, daha çok pist odaklı olduğu için maksimum sürat konusunda Chiron’a oranla daha yavaş kalıyor. Aracın sahip olduğu tüm aerodinamik eklentiler daha fazla yere basma kuvveti yaratıyor olsa da azami hız konusunda biraz daha yavaş olmasına neden oluyor. Tüm bu eklentiler ile birlikte Divo, Nardo pistini Chiron’dan 8 saniye daha hızlı turluyor. 5.4 milyon dolarlık bir araçla pist günlerine katılmak ister misiniz, orasını bilemiyoruz tabi.

Bugatti, Divo’dan sadece 40 tane üretti. Videoya konu olan araç ise baştan aşağı siyah ve koyu kırmızı vurgularla bezenmiş. Bugatti’nin C şeklindeki özel gövde çizgisinin arkasındaki alanları kaplayan benekli desen nedeniyle bu aracın adını ise ‘Uğur Böceği’ koymuşlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu