Renault 5 elektriğin büyüsüne kapıldı

Renault, 2025 yılına kadar yedi yeni elektrikli aracın lansmanını içeren stratejik planının bir parçası olarak ikonik Renault 5 modelinin modern bir elektrikli yorumu olan 5 Prototype konseptini gözler önüne serdi.

Yeni Renault 5 başlangıçtan itibaren elektrikli bir araç olarak tasarlanmış

Yeni Renault 5’in büyük ölçüde orijinal modelin tasarımından ilham aldığını, keskin hatları ile birlikte aydınlatma elemeanları ve ön bölüm üzerindeki fütüristik detaylarla harmanladığını söylemek yanlış olmaz. Hali hazırda başarılı bir tasarıma sahip olan Renault 5’in modern çizgilerde yeninden ele alınmış olması bizim çok hoşumuza gitti.

Renault’nun Tasarım Direktörü Gilles Vidal, orijinal modelde kullanılan bazı detayları elektrikli otomobilin ihtiyaçlarına göre yeniden yorumladıklarını belirtti. Örnek vermek gerekirse orijnal modelin kaputunda yer alan hava girişinş benzer bir form ile şarj soket bölümü olarak görüyoruz. Turbo modelinden hatırladığımız kare formlu sis farları ise LED gündüz farlarına dönüş durumda.

Bunların yanı sıra ön ve arka bölümde logoların aydınlatıldığı 5 Prototype modelinin tavanında ise kumaş bir kaplamaya yer verilmiş. Henüz aracın iç mekanına göz atma fırsatımız olmadı ancak paylaşılan görsellerden, dışarıdaki insanlara mesaj gönderebilen küçük şeffaf ekranı görebiliyoruz.

Fransız otomobil üreticisi, beygir gücü veya sürüş menzili gibi elektrikli güç aktarma organı hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi. Ancak yeni Renault 5’in başlangıçtan itibaren elektrikli bir araç olarak tasarlandığının altı çizildi. Yani içten yanmalı motora sahip yeni bir Renault 5 görmeyeceğiz.

Konsept modelleri hakkında konuşan Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, “Renault 5 Prototipinin tasarımı, mirasımızın kült modeli olan R5’e dayanıyor. Bu prototip, modernliği, zamanına uygun bir aracı temsil ediyor: şehirli, elektrikli, çekici.” ifadelerini kullandı.

Elektrikli yeni Renault 5’in yanı sıra başka bir ikonik araç olan Renault 4 de yeniden yorumlanarak elektrikli model ailesine katılacak. Fransız otomobil üreticisi, satışlarının yüzde 30’unun 2025 yılına kadar tamamen elektrikli araçlar olmasını hedefliyor. Yeni Renault 5 gibi modeller hiç kuşkusuz bu konuda büyük bir rol oynayacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu