Volkswagen 100 milyon Euro’luk ceza ile karşı karşıya

Volkswagen Grubu’nu, 2020’de binek otomobiller CO2 emisyon hedeflerini yakalayamadığı için Avrupa Birliği nezdinde 100 milyon Euro’luk para cezası bekliyor.

Alman üretici hedeflenen rakamın 0,5 g/km gerisinde kaldı

Alman üreticisi, AB’deki ortalama CO2 emisyonlarını %20 azaltarak 99,8 g/km değerine düşürmeyi başardı. Ancak buna rağmen Volkswagen hedeflenen rakamın 0,5 g/km gerisinde kaldı. Reuters’ın yaptığı habere göre Volkswagen bu durumun ”üç haneli düşük bir ceza” ile sonuçlanmasını bekliyor.

Markanın CEO’su Herbert Diess yapılan resmi açıklamada ”COVID-10 salgını nedeniyle 2020 hedeflerini çok az farkla tutturamadık. ” diye konuştu. 2021 yılında hedefleri tutturmayı hedeflediklerini belirten yönetici, elektrikli model ataklarının da bu konuda yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Volkswagen, Ford ve SAIC ile birlikte ortak bir ticari havuza girmemiş olsaydı, bu rakam muhtemel çok daha büyük olacaktı.

Avrupa’da elektrikli araç satışlarını dörde katlayarak 315.400’e çıkarması ise şirket adına olumlu gelişmelerden bir tanesi. Batı Avrupa’da elektrikli modeller konusunda pazar lideri olan Volkswagen Grubu’nda Audi ve Volkswagen’in yanı sıra Cupra ve Skoda markaları da elektrikli modelleriyle öne çıkmaya başladı.

Yaşanan emisyon skandalı ile öne çıkan marka, 2015 yılında yaptığı elektrikli model atağı ile bu durumu tersine çevirmek istiyordu. 2021 yılında da elektikli modellere yenilerini ekleyecek olan Alman üreticinin bu konuda oldukça iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz.

Diğer Alman üreticiler arasında Mercedes-Benz ve BMW ise elektrikli modellerinin satış başarısı ile birlikte hedeflenen emisyon değerlerini yakaladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu