Mercedes’in en küçük elektriklisi: EQA

Mercedes, markanın bugüne kadarki en küçük elektriklisi ve EQ ailesinin giriş seviyesi olan 2021 EQA modelini tanıttı.

EQA, 190 beygir güç ve 375 Nm tork üretebilen elektrikli motora ev sahipliği yapıyor

Mercedes-Benz GLA baz alınarak geliştirilen yeni EQA, 190 beygir güç ve 375 Nm tork üretebilen elektrikli motora ev sahipliği yapıyor. Gücünü ön tekerleklere ileten model 66.4 kWh’lik lityum iyon bataryadan gücünü alıyor.

Mercedes, henüz EQA 250’nin WLPT döngü testleri tamamlanmış olmasa da aracın tahmini olarak 426 km menzile sahip olduğunu belirtti. Genelde WLPT’den daha yüksek rakamlar sunan NEDC döngüsünde ise aracın 486 km’lik menzili olduğu açıklandı.

Mercedes EQA 250 modelini ilerleyen günlerde daha farklı versiyonlar da izleyecek. Alman otomobil üreticisi, EQA model ailesinin genişleyeceğini belirtirken dört tekerlekten çekişli versiyonun da olacağı söylendi. 270 beygir güç üretebilen güçlü bir versiyonun yanı sıra WLPT döngüsüne göre 500 km’nin üzerinde menzil sunan özel bir versiyonunun da olacağı gelen bilgiler arasında.

Yandan bakıldığında Mercedes-Benz GLA ile benzer çizgilere sahip olan model, siyah ön paneli ile bütünlük oluşturan LED farları, birbirilerine doğru LED bir şerit ile uzanan stop lambaları ve farklı tamponları ile kardeşinden ayrılıyor. Bakır renkli alaşım jantları da yine farklılıklar arasında sayabiliriz.

İç bölüme geçtiğimizde benzerlikler daha da artıyor. GLA ile aynı gösterge tablosunu paylaşan araçta kullanılan farklı döşeme ve aydınlatmalar ile EQA’ya has bir hava yaratılmış. Kullanılan mavi detaylar da yine aracı geleneksel güç ünitesine sahip kardeşlerinden ayırıyor. Standart olarak iki adet 7 inçlik ekran ile sunulan modelin opsiyon listesinde ise 10.25 inçlik ekranlar yerini almış.

Aracın çevreci kimliğine uygun olarak, bilgi-eğlence sistemi, şarj noktarlarına giden en hızlı rotayı planlayabilen ve trafik kesintileri gibi değişikliklere dinamik olarak tepki verebilen “Elektrikli Akıllı Navigasyon” özelliğine sahip. Buna ek olarak, Mercedes me Charge ile müşteriler, Ionity ağı dahil 31 ülkede 450.000 AC ve DC şarj noktasından oluşan bir ağa erişebilecekler.

30 dakikada %80 şarj

2021 Mercedes EQA, standart olarak 11 kW dahili şarj cihazıyla birlikte gelirken ve DC hızlı şarj istasyonunda maksimum 100 kW çıkışla da şarj edilebilecek. Mercedes-Benz, bir DC hızlı şarj cihazına takıldığında, EQA’nın yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 10 ila 80 arasında şarj edilebileceğini söylüyor.

Standart olarak, yeni Mercedes EQA çelik yaylara sahip konforlu bir süspansiyonla gelecek, ayrıca adaptif amortisörler de opsiyon listesinde yer alıyor. EQA’nın daha güçlü versiyonları, arka aksta ikinci bir elektrik motoru kullanacak ve dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olacak. 4Matic sistemi tork dağılımını her iki motor arasında ayarlayabilecek.

Yeni Mercedes EQA’nın satışları bu bahar Avrupa’da başlayacak . Elektrikli model, Almanya’da yerel indirimler dahil 38.540 Euro’dan başlayan fiyatlar ile sunulacak. Bakalım bu küçük elektrikli crossover model ülkemize ne zaman ayak basacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu