Yeni Peugeot 208 Türkiye’de

PEUGEOT, yeni 208 ile tamamen yeni ve heyecan uyandıran bir yaklaşım sergileyerek dikkat çekmek istiyor. Geçtiğimiz sene tanıtılan 208, 2021 yılı ile birlikte ülkemizde de benzinli ve dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor.

PEUGEOT 208, dinamik ve enerjik tasarımıyla tamamen farklı ve özgün bir duruş sergiliyor

Markanın sınıf atlama stratejisi doğrultusunda PEUGEOT 208, dinamik ve enerjik tasarımıyla tamamen farklı ve özgün bir duruş sergiliyor. Sadece özgün ve çekici bir tasarım sunmakla kalmayan yeni PEUGEOT 208 aynı zamanda 3-Boyutlu yükseltilmiş gösterge ekranı da dahil olmak üzere yeni nesil PEUGEOT i-Cockpit© ve üst segment otomobillerde görmeye alışkın olduğumuz yarı otonom sürüş gibi gelişmiş sürüş destek sistemleriyle de oldukça iddialı.

PEUGEOT CEO’su Jean-Philippe Imparato yapmış olduğu değerlendirmede: “Köklü bir geçmişe sahip olan markamızın hikâyesi planladığımız şekilde devam ediyor. Yeni PEUGEOT 208, farklı donanım ve motor seçenekleriyle tamamen yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor” ifadelerini kullandı.

Yeni platformun avantajları

Yeni PEUGEOT 208, modüler bir platform olan CMP üzerinde yükseliyor. CMP (Common Modular Platform) Groupe PSA’nın en güncel platform nesli. Grubun B ve C segmenti araçlarında kullanılan bu platform EMP2’yi (Efficient Modular Platform) tamamlıyor. Adından anlaşılacağı gibi CMP platformu gerek boyut, gerekse motor seçeneklerine uyum gösteriyor. Farklı güç ve aktarma sistemleri ile kombine edilebilen platform; müşteriye benzinli veya dizel güç ve aktarma organlarından birini seçmeye imkân tanıyor.

Geliştirme aşamasındaki en önemli kriterleden biri verimlilik olan bu yeni platform; ağırlık azaltımı ve optimize edilmiş hava akışı ile gelişmiş aerodinamik yapı, alçaltılmış süspansiyon sürtünmesi ile daha düşük yuvarlanma direnci, iyileştirilen yanma verimliliği, hacim küçültme, azaltılmış mekanik sürtünme, uzun oranlı şanzıman ve start&stop gibi çözümlerle optimize edilmiş güç ve aktarma organları ile yeni PEUGEOT 208’in tüketim ve emisyon değerlerini azaltmaya yardımcı oluyor.

Sadece tüketim ve emisyon değerlerini azaltmakla kalmayan CMP platformu, aynı zamanda; daha yüksek akustik ve termal konfor, daha düşük titreşim seviyesi, normalde daha üst sınıflarda kullanılan ve B Hatchback segmentinde benzersiz olan yarı otonom sürüş de dahil sürüş destek sistemleriyle gelişmiş konfor ve güvenlik seviyesi sağlıyor.

Euro 6.d standardını karşılayan motorlar

Yeni PEUGEOT 208, modern teknolojinin nimetlerinden yararlanan ve en güncel emisyon normlarını karşılayan Euro 6.d standardına uygun benzinli ve dizel motor seçenekleriyle yollara çıkacak. BlueHDi 130hp, PureTech 100 ve 130hp motorlar sekiz vitesli EAT8 tam otomatik şanzıman ile tamamlanıyor. Benzinli motor cephesinde üç farklı güç alternatifiyle 3 silindirli 1,2 litre hacimli Puretech motor devreye giriyor: PureTech 75 S&S MT5, PureTech 100 S&S EAT8, PureTech 130 S&S EAT8. Dizel cephesinde ise 4 silindirli 1,5 litre hacimli BlueHDi 130 S&S EAT8 Tam otomatik şanzıman ile sunuluyor.

Heyecan uyandıran tasarım

Markaya özgü karakteristik tasarım detaylarını kullanan yeni PEUGEOT 208’in dış tasarımı heyecan uyandıran, modern, yenilikçi, dinamik ve duyguları harekete geçiren bir görünüm sergiliyor. Bir önceki PEUGEOT 208 ile kıyaslandığında; daha uzun, daha geniş, daha alçak ve daha uzun aks mesafesine sahip olan yeni nesil; yalın ve dinamik yüzeyleriyle sportif ve özgün bir duruş sergiliyor. Gövde boyunca uzanan hatlar gövdedeki dinamizm hissini artırırken yumuşak ve sert görünüm arasında bir denge ortaya koyulmuş.

Yandan bakıldığında ön camın yeni konumu dikkat çekiyor. Geriye doğru çekilen ön camın konumu daha uzun ve yatay bir motor kaputunu beraberinde getiriyor. Sportif görünümün altını çizmek için köşeyi tamamen kaplayan aslan pençeli arka stop lambası arka çamurluk ağızı ile aynı hizada bulunuyor. GT Line ve GT versiyonlarında parlak siyah çamurluk çerçeveleri devreye giriyor. Bu tasarım uygulaması aracın daha geniş ve kaslı görünmesini sağlıyor. Söz konusu premium versiyonlarda 17 inç jantlar için aerodinamik etkiyi artıran ve tüketimi düşüren eklentiler sunuluyor.

Peugeot’un yeni yüzü

Tüm PEUGEOT modelleri gibi yeni 208 de önden bakıldığında özgün ve karakteristik bir görünüm sergiliyor. Aşağıya doğru uzanan büyük radyatör ızgarası kadar üç parçalı aslan pençesine sahip full LED ön farlar da (versiyona bağlı olarak) marka imzası olarak dikkat çekiyor.

Tıpkı PEUGEOT 2008, 3008, 5008 ve 508 modelinde olduğu gibi yeni 208’in de arka kısmında 3 parçalı aslan pençesine sahip dinamik tasarımlı stop lambalarının arasını bagaj kapağını boydan boya kaplayan parlak siyah bir bagaj bandı dolduruyor. Donanım versiyonuna bağlı olarak arka tamponun altında parlak siyah bir tampon eklentisi ve yine motor seçeneğine bağlı olarak krom çift egzoz çıkışı sunuluyor.

Standart gövde renkleri ve parlak siyah tavan rengi dışında yeni PEUGEOT 208’in dinamik karakterini ön plana çıkartan; Metalik Faro sarı, üç katmanlı özel renk Vertigo mavisi, renge derinlik vermek üzere ilave bir üst kaplama uygulanan Elixir kırmızısı olmak üzere yeni renkler karteladaki yerini almış.

Ergonomik ve teknolojik çözümler

PEUGEOT Fractal konsept otomobilinden esinlenilen yeni PEUGEOT 208, PEUGEOT DNA’sının bir parçası olan ve bugüne kadar 5 milyondan fazla sürücü tarafından tercih edilen yeni nesil PEUGEOT 3D i-Cockpit® ile yollara çıkıyor. Yeni PEUGEOT 208’de kullanıma sunulan PEUGEOT 3D i-Cockpit® ürün gamındaki diğer modellerde olduğu gibi ergonomi ve güvenlik ön planda tutulmuş. Peugeot bunları 3 başlık altında toplamış:

Göz:

Tüm bilgiler büyük bir özenle sürücünün görüş alanına getiriliyor. Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan PEUGEOT 3D i-Cockpit® 3-Boyutlu gösterge paneli ile bilgileri iki farklı okuma düzeyinde gösteriyor. Dijital göstergenin üstteki yüzeyinde bilgiler hologram şeklinde gösteriliyor. Gösterilen veri dinamik olup, sürücünün görüş alanında önem veya aciliyet seviyesine bağlı olarak daha yakın veya daha uzakta gösteriliyor. Bu uygulama sürücünün reaksiyon süresini yarım saniye kadar kısaltıyor. Orta konsoldaki piyano tuşları düğmelerinin üzerinde donanım seviyesine bağlı olarak büyüklüğü 7 veya 10 inç olarak değişen dokunmatik bir ekran devreye giriyor.

Eller:

Kabin içindeki tüm düğmeler ve kumandalar sürücünün kolayca ve gözünü yoldan ayırmadan erişebileceği bir konuma yerleştirilmiş. Active donanım seviyesinden itibaren orta konsol dolu olup karbon temalı yüzey, parlak siyah ve krom eklentiler gibi kaliteli malzemelerle süsleniyor. Kompakt boyutlu direksiyon simidi üst sınıf bir spor otomobili algısı yaratırken EAT8 vites kolu sezgisel ve ergonomik bir kullanım sunuyor. Yine markanın diğer modellerinde olduğu gibi direksiyon üzerindeki kulakçıklar viteslere manuel olarak müdahale etme imkânı tanıyor.

Gövde:

sürücü ve beraberindeki yolcuları sarmalayan bir kabin mimarisi sunuluyor. Koltuklar sadece konforlu bir oturum sunmakla kalmıyor ideal oturma pozisyonunu ayarlama kolaylığıyla da önemli bir kullanım konforunu beraberinde getiriyor. Yeni PEUGEOT 208’in kabininin farklı noktalarına serpiştirilen saklama alanları ve gözleri kullanım ergonomisini destekliyor. Kapı cepleri ve torpido gözü dışında donanım versiyonuna bağlı olarak ön koltukların arasındaki kol dayamanın altında büyük bir saklama alanı, vites kolunun önünde açık bir göz ve orta konsolda akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliğine sahip bir saklama alanı olmak üzere farklı çözümler kullanıma sunuluyor.

Yeni PEUGEOT 208 markanın sınıf atlama stratejisini destekliyor

Yeni PEUGEOT 208; Active, Prime, Allure, Allure Selection, GT Line / GT olmak üzere beş farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. Ürün gamının tepe noktasını oluşturan GT Line / GT versiyonları kendine özgü tasarım unsurları ile dikkat çekiyor. Üç parçalı aslan pençesi imzasıyla full LED ön farlar, parlak siyah çamurluk çerçeveleri ve yan aynaları, 17 inç alaşımlı jantları ile dış görünümü tamamlarken iç mekânda ise Adamit dikişli siyah tavan döşemesi, 8 farklı ambiyans aydınlatma seçeneği, spor yarı deri yarı kumaş koltuklar ve alüminyum pedallar devreye giriyor.

Yeni nesil teknoloji

Yeni PEUGEOT 208, Drive Assist ve bünyesinde barındırdığı yeni ve segmentin en iyi sürüş destek sistemleriyle otonom sürüşe giden yolda önemli bir adım atmış.

EAT8 ile sunulan Dur&Kalk fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) öndeki aracı belirlenen bir mesafeden takip etme olanağı sunuyor. Dur&Kalk fonksiyonu kullanılan sürüşlerde durma süresinin 3 saniyenin altında olması halinde motoru yeniden çalıştırma fonksiyonu otomatik çalışıyor ve araç kendi gaza basarak yolculuğa devam edilmesini sağlıyor. Aksi durumlarda gaz pedalına veya direksiyon kolonundaki düğmeye basarak yeniden çalıştırma ve seyir gerçekleştirilebiliyor. Fonksiyon 0 km/s’den itibaren kullanılabiliyor. Şerit Konumlandırma Yardımcısı (Dur&Kalk fonksiyonlu Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi (ACC) ile sunuluyor) ile sürücü şerit içindeki konumunu spesifik olarak seçebiliyor.

5 km/s ile 140 km/s arasında çalışan, gündüz ve gece sürüşlerinde yayaları ve bisikletlileri de algılayan Otomatik Acil Durum Fren Yardımcısı olası bir çarpışma riski konusunda sürücüyü uyarıyor. Aktif Şerit Takip Asistanı 65 km/s ve üzerindeki hızlarda aracı şeritte tutmak için direksiyon müdahalesinde bulunuyor. Sürücü Dikkat Dağınıklığı Algılama Sistemi 65 km/s ve üzerindeki uzun süreli sürüşlerde direksiyon hareketlerinden çıkarttığı analizlerden sürücünün algısının açık olup olmadığını takip ediyor. Akıllı Farlar, Hız Sınırı Algılama ve Önerme, Gelişmiş Trafik İşareti Tanıma Sistemi (Dur levhası, Giriş Yok levhası, hız sınırları trafik işaretleri), 12 km/s itibariyle çalışan Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Elektrikli El Freni gibi donanımlar sürüş güvenliğini destekliyor.

Yeni bağlantı sistemleri

Akılı telefonlar günümüz yaşamının ayrılmaz bir parçası. Bu nedenle yeni PEUGEOT modellerinde kullanıma sunulan donanıma bağlı değişen Mirror Screen özelliği Apple CarPlay™ ve Android Auto™ özelliklerini destekliyor. Orta konsolun altında bulunan saklama alanındaki kablosuz şarj özelliği ile birlikte yeni nesil Type C dahil dört adet USB girişi hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor.

20 Ocak itibariyle Türkiye’de yollara çıkacak olan yeni PEUGEOT 208’de lansmana özel 169.000 TL’den başlayan fiyatlar, 7.000 TL’ye kadar lansman desteği ve 50.000 TL için 12 ay %0 faiz avantajı sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu