Ferrari, Le Mans 24 Saat’e geri dönüyor

Ferrari yaptığı açıklama ile Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Le Mans 24 Saat’e geri döneceklerini duyurdu. İtalyan üretici fazla bir detay paylaşmazken, dikkatli bir çalışma ve analizin ardından yarışlara yeşil ışık yakıldığını söylemekle yetindi.

İtalyan üretici Le Mans’ı en son 1965 yılında kazanmıştı

Otomobil üreticisi, geçtiğimiz birkaç haftayı otomobilin tasarımı üzerinde çalışarak ve simülasyonlar çalıştırarak geçirmiş. Bu günden itibaren de çalışmaların hız kazanacağını söyleyebiliriz. Her şey planlandığı gibi giderse, Ferrari 2023’te FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası‘nda yer alacak. Buna göre Ferrari’yi hiper otomobil kategorisinde Audi, Porsche, Toyota, Acura(Honda) ve Peugeot ile yarışırken izleme fırsatı yakalayacağız.

2023 yılı Ferrari’nin Dünya Spor Otomobil Şampiyonası’na son resmi katılımlarının 50. yıldönümünü olduğundan ekstra bir önem arz ediyor. Ferrari, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nın kurulmasına proaktif olarak yardım ettiklerini belirtirken, uzun yıllar boyunca yarıştıklar ve 36 galibiyet elde ettikleri Le Mans 24 Saat‘e de yabancı olmadıklarını diler getirdi. İtalyan üretici Le Mans’ı en son 1965 yılında kazanmıştı.

Ferrari Başkanı John Elkann yaptığı açıklamada, “70 yılı aşkın bir süredir dünyanın dört bir yanındaki pistlerde, kapalı tekerlekli otomobillerimizi en son teknolojik çözümleri keşfederek zafere taşıdık. Pistten çıkan yenilikleri Maranello’da olağanüstü cadde otomobillerine entegre ettik. Yeni Le Mans Hypercar programıyla Ferrari, sportif bağlılığını ve büyük küresel motor sporları etkinliklerinde bir kahraman olma kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Ferrari yapılan açıklamalarda fazla detay vermekten kaçındı. Otomobilin adının ve yarışacak sürücülerin ise ilerleyen dönemde açıklanmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu