Lego’dan Porsche 911 Turbo ve 911 Targa Seti

LEGO hayranları ve klasik otomobil meraklılarının ilgisini çekecek olan bu set, tek seferde sabit tavanlı 911 Turbo modeli veya üstü açık 911 Targa modeli olarak yapılabiliyor ve hayranlarının klasik coupe ve dönüştürülebilir stil arasında seçim yapmasına olanak tanıyor. Dünyanın her yerinde var olan Alman spor otomobilinin özünü yansıtarak tüm ayırt edici özelliklerini taşıyan LEGO® Porsche 911 Turbo ve 911 Targa seti, 1.458 parçadan oluşuyor.

“LEGO setleri, hayran kitlesine keyifli anlar sunmaya hazırlanıyor.”

LEGO® Porsche 911 ailesinin yeni üyeleri, ikonik tasarımın keyfini sürmek isteyenlere aradıklarını tam anlamıyla sunuyor. 10,8 cm yüksekliğinde, 35,5 cm uzunluğunda ve 16 cm genişliğindeki yeni model, 1 Mart’tan itibaren sadece LEGO® Certified Store mağazaları ve www.LEGO.storeturkey.com.tr adresinden satışa sunulacak.

LEGO® Porsche 911 Turbo ve 911 Targa seti, aerodinamik omuz hattından açılı farlara, arka tarafa monte edilmiş, hava soğutmalı düz altı motora uygun şekillendirilmiş Porsche logolu kaportaya kadar Porsche 911’in hem tasarım hem de stil bakımından yüksek performansını ve dikkat çekici görünümünü somutlaştırıyor. Porsche 911’in eklektik renk düzenindeki çağdaş döşeme seçeneklerinde yer alan koyu turuncu ve nugat ile kaplanmış 2+2 spor koltuklar, gösterge paneli, el freni, vites, hareketli direksiyon ve öne eğilebilir koltuklar tasarımın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca Porsche 911 Turbo modelinde dinamik görünümü yansıtan bütünleşmiş arka kanat, Porsche 911 Targa modelinde ise çıkarılarak arabanın kaputunun altına yerleştirilebilen tavan ve ikonik targa bar çarpıcı performans özelliklerini ifade eden diğer özellikler olarak tasarıma yansıyor.

Porsche ve LEGO yetkililerinin yorumları

LEGO Group Tasarım Müdürü Mike Psiaki,  “LEGO hayranlarına yepyeni bir spor arabaya sahip olma duygusunu yeniden hissettirmek istedik. Arabayı tasarlarken vermemiz gereken en zor karar arabanın Turbo mu yoksa Targa varyantını mı yapacağımızdı. LEGO Porsche 911 Turbo ve Targa’yı tek bir sette sunabilmek için kullanacağımız mühendisliğe karar vermek de oldukça zordu. Hiç şüphesiz, 911 modellerine uzun süredir hayranlık duyanlar, her iki versiyonu da LEGO ile inşa etme fırsatına bayılacaklar!” ifadeleriyle tasarım süreciyle ilgili duygularını dile getirdi.

Porsche Dış Araç Tasarımcısı Fabian Schmölz ise düşüncelerini, “Porsche 911’in dünya çapındaki markamızın müşterileri ve hayranlarını her zaman büyülediğini ve LEGO’nun var olan 911 ailesine LEGO Porsche 911 Turbo ve 911 Targa varyantlarını eklemesinin de aynı etkiyi yaratacağını düşünüyoruz. İkonik spor arabalarımızın tasarımlarını birebir yansıtan LEGO setleri, hayran kitlesine keyifli anlar sunmaya hazırlanıyor.” şeklinde paylaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu