McLaren’in hibrit modeli Artura ortaya çıkıyor

McLaren, internet sitesi üzerinden yaptığı paylaşım ile Sports Series’in yerini alacak V6 motorlu hibrit süper otomobilinin tanıtım tarihini açıkladı. Buna göre McLaren Artura, 16 Şubat’ı 17 Şubat’a bağlayan gece saat 03.00’da görücüye çıkacak.

Artura markanın ilk seri üretim hibrit modeli olma özelliği taşıyacak

Artura, McLaren Carbon Lightweight Architecture (MCLA) adı verilen tamamen yeni bir platform üzerinde yükselecek. Artura’nın bu yeni mimarisi sayesinde bataryalarına rağmen selefinden sadece 40 kg daha ağır olması bekleniyor. Artura ayrıca markanın ilk seri üretim hibrit modeli olma özelliği de taşıyacak. Bu noktada P1’in sınırlı üretim olduğunu hatırlatalım.

Artura’da yer alan hibrit sistem çift turbo beslemeli V6 motora eşlik eden elektrikli üniteden oluşuyor. McLaren bu güç ünitesini geliştirirken P1 ve Formula 1’den edindiği tecrübelerden yararlanmış. Toplamda 600 beygirden fazla güç üretmesi beklenen araçın sadece elektrik ile 30 km’den fazla yol katedebileceği de gelen haberler arasında. Ancak aracın menzili konusunda henüz resmi bir bilgi yok.

McLaren’in yeni süper otomobili daha önce kamuflajlı şekilde kameralara yakalanmıştı. Kamuflajlı görselden anlayabildiğimiz kadarıyla Artura tasarım anlamında seleflerinden çok daha uzaklaşmış görünmüyor. Ancak yine de hibrit modelin bazı tasarım detayları ile markanın geleceğine ışık tutacağını söyleyebiliriz. Bunun dışında gömme farlar, üçgen hava girişleri, ince LED stop lambaları ile temel anlamda 570S ve 720S modellerine yaklaşacağını söylemek yanlış olmaz.

Yeni modelin tanıtımının ardından 2021 yılının ilk yarısında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu