Elektrikli otomobile ÖTV zammı!

ÖTV zammı ile motor gücü farketmeksizin tüm elektrikli araçların fiyatları önemli oranda artacak

Elektrikli otomobiller her geçen gün hayatımızda daha fazla yer alıyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son zamanda elektrikli otomobile olan ilgi artmaya devam ediyordu. Ülkeler de çeşitli vergi indirimleriyle fosil yakıt tüketmeyen bu araçları halkına teşvik ediyor. Ülkemizde de durum bugüne kadar böyleydi ancak Resmi Gazete’de açıklanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bu durum biraz değişti.

Gece yarısı gelen açıklamada elektikli otomobillere uygulanan ÖTV’lerin dört kata kadar çıkacağı belirtildi. Bu karara göre gücü 85 kW’yi geçmeyen otomobillerdeki ÖTV oranı %3’ten %10’a çıkarıldı. 85 ile 120 kW arasında güce sahip olan otomobillerdeki vergi oranı %7’den %25’e çıkarılırken bu karardan en çok etkilenen grup olan 120 kW ve üstü araçlardaki ÖTV oranı ise %15 iken %60 oldu.

Kısaca söylemek gerekirse motor gücü farketmeksizin tüm elektrikli araçların fiyatları önemli oranda artacak. Avrupa’da en çok satılan model olan Renault Zoe, 80 kW’lik motor gücü ile bundan sonra %10’luk vergi dilimine girecek. Porsche’nin elektriklisi Taycan ise 300 kW ve üstü güç seçenekleri ile ÖTV diliminin en yukarısında yer alacak. MINI Electric de 135 kW’lık gücü ile yine ÖTV zammnından nasibini alacak.

Gelen ÖTV zammı ile birlikte markaların en yakın zamanda fiyatlarını güncellemesi bekleniyor. Bakalım zamdan sonra elektrikli araç fiyatları nasıl değişecek?

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu