Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 gün yüzüne çıktı

Volkswagen, 1976 yılında tanıtılan ilk Golf GTI modelinin 45. yıldönümü için ürettiği Golf GTI Clubsport 45 modelinin üzerindeki örtüleri kaldırdı.

Özel versiyon ile birlikte 250 km/s’lik hız limiti kalkıyor

45. yıl özel versiyon, Volkswagen Golf Clubsport temelleri üzerinde yükseliyor. Siyah tavan ve buna uyumlu spoyleri ile farkını ortaya koyan model 19 inçlik Scottsdale alaşım jantlarıyla bu durumu perçinliyor. Arka kapının alt tarafına yazılan ’45’ sayısı da özel bir model olduğunu çevredekilere hatırlatacaktır. Golf GTI Clubsport 45, Matrix LED farlarında yer alan kırmızı detaylarla da orijinal Golf GTI’ya saygı duruşunda bulunuyor.

Standart olarak Yarış paketi ile sunulan Clubsport 45’te özel bir egzoz sistemine de yer verilmiş. Özel versiyon ile birlikte 250 km/s’lik hız limiti de kalkıyor.

Clubsport 45’in iç mekanı da özel hissetiriyor. GTI logosuna sahip premium ön koltuklar oldukça şık duruyor. Spor direksiyondaki GTI yazısı ise yerini ’45’ logosuna bırakmış.

Görsel olarak standart Clubsport ile ayrılan Clubsport 45’te kaputun altında ise herhangi bir değişikliğe gidilmemiş. 300 beygir güç ve 400 Nm tork sunan 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli motor aynen görevine devam ediyor. 7 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü yere aktaran model ile 100 km/s hıza 6 saniyenin altında ulaşmak mümkün.

Tüm VW Golf GTI Clubsport modelleri, standart GTI’da bulunan elektronik XDS sistemi yerine bir VAQ elektromekanik kilitli ön diferansiyel ile birlikte geliyor. Clubsport 45’te de bu durum değişmemiş. Adaptif süspansiyon sistemine özel bir Nürburgring modu eklenirken, sürücünün kendi ayarını yapmasına da olanak tanınmış.

Yeni Volkswagen Golf GTI Clubsport 45, 1 Mart itibariyle Avrupa’da satışa çıkacak. Anavatanı olan Almanya’da Clubsport 45’in fiyatı 47.790 Euro olarak açıklandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu