2021 Dünya’da Yılın Otomobili finalistleri belli oldu

2021 Dünya’da Yılın Otomobili finalistleri belirlendi. Buna göre Honda e, Toyota Yaris ve Volkswagen ID.4 bu ödülü kazanmak için mücadele edecek.

Finale çıkan otomobillerden ikisinin elektrikli olması oldukça dikkat çekici

Audi A3, BMW 2 Serisi Gran Coupe, BMW 4 Serisi, KIA K5, KIA Sorento, Mazda MX-30 ve Mercedes-Benz GLA’yı geride bırakarak finale çıkan bu araçlar, otomotiv dünyasının en önemli ödülünü almaya bir adım daha yaklaşmış durumda. Finale çıkan otomobillerden ikisinin elektrikli olması da bir başka dikkat çeken detay oldu.

Kategorilere geçtiğimizde Yılın Şehir Otomobili Ödülü’nün bu yıl Japonya’ya gideceğiniz görüyoruz. Adaylar arasında Honda e ve Toyota Yaris’in yanı sıra Honda Jazz yer alıyor.

Dünya’da Yılın Lüks Otomobili kategorisinde ise Land Rover Defender, Mercedes-Benz S-Serisi ve Polestar 2 finalde yer alıyor. Aston Martin DBX ve BMW X6’nın burada finale kalamadığını görüyoruz.

Dünya’da Yılın Performanslı Otomobili ödülüne baktığımızda Audi RS Q8, Porsche 911 Turbo ve Toyota GR Yaris’in finalde görüyoruz. BMW M2 CS ve BMW X5 M/ X6 M ise bu ödüle yarı finalde veda etmiş durumda.

Son olarak Dünya’da Yılın Otomobil Tasarım Ödülü finalinde Honda e, Land Rover Defender ve Mazda MX-30 yer alıyor. Polestar 3 ve Porsche 911 Turbo ise finali göremeyen adaylar oldular.

2021 Dünya’da Yılın Otomobili ödülleri kazananları 20 Nisan’da açıklanacak. Kategorilere göre sizlerin favori adaylarınız kimler?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu