Aston Martin Vantage F1 Edition, F1’i garajınıza taşıyor

Aston Martin, Vantage F1 Edition ile İngiliz markanın uzun yıllarından ardından Formula 1’e dönüşünü kutluyor. Şimdiye kadar üretilen en güçlü Vantage versiyonu olan özel versiyon, güvenlik aracından izler taşıyor.

Çift turbo beslemeli V8 motorun güvü 25 beygir artarak 535 beygire ulaşmış

Geçtiğimiz günlerde Aston Martin’in güvenlik aracını tanıtmasının ardından gözler Vantage’nin F1 özel versiyonuna çevrilmişti. Beklenen oldu ve İngiliz üretici çok geçmeden Vantage’nin Formula 1 güvenlik aracına atıfta bulunan özel versiyonu tanıttı.

Güvenlik aracından esinlenilerek tasarlanan Aston Martin Vantage F1 Edition çeşitli görsel ve performans iyileştirmelerine sahip. Yarış Yeşili, Siyah ve Beyaz renklerle tercih edilebilen model mat koyu gri şeritlerle süslenmiş. Bunun yanı sıra araçta yer alan aerodinamik eklentiler ile yere basma kuvvetini de 200 kg arttırmış. Ön splitter, tamponun her iki kenarında bulunan kanatçıklar ise Formula 1 esintilerini araca taşıyor. Büyük arka kanat ve devasa difüzör de aracın karakterini ortaya koyuyor. Bu agresif tasarım ise 21 inçlik alaşım jantlarla tamamlanmış.

Aracın iç bölümüne göz attığımızda da Formula 1 ruhunun devam ettiğini görüyoruz. Siyah deri, Alcantara ve limon sarısı detaylarla bezenen iç mekan oldukça şık görünüyor. Müşteriler döşemelerde yer alan şerit ve dikişleri farklı renklerde de tercih edebiliyor.

Araçtaki değişimler sadece görsel ile sınırlı kalmamış tabi ki. Çift turbo beslemeli V8 motorun güvü 25 beygir artarak 535 beygire ulaşmış. Özel versiyonun maksimum torku 685 Nm seviyesinde kalmış ancak Aston Martin artık bu torkun daha geniş bir aralıkta sunulduğunu belirtiyor. Ayrıca aracın şasisi geliştirilmiş amortisörler ve daha sert arka yaylara ev sahipliği yapıyor. Son olarak aracın direksiyonu ve 8 ileri otomatik şanzımanı da yeni düzene göre optimize edilmiş.

Aston Martin Vantage F1 Editon coupe ve roadster karoserlerle sunuluyor. Yeni modelin İngiltere’deki satış fiyatı 142.000 Pound olarak belirlenmiş. Aracın teslimatlarının ise Mayıs ayında başlaması planlanıyor.

Aston Martin Vantage F1 Edition

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu