Aston Martin Vantage, F1’in yeni güvenlik aracı oldu

Formula 1 Dünya Şampiyonası bu sene farklı bir güvenlik aracına ev sahipliği yapacak. Bu yıldan itibaren güvenlik aracı olarak Aston Martin Vantage kullanılacak. 2021 sezonu ile birlikte Racing Point’in yerini alan Aston Martin, F1’deki varlığını hissettirmek istiyor gibi görünüyor.

Yeni güvenlik aracı, Formula 1 takımında olduğu gibi İngiliz yarış yeşiline boyanmış

Yeni güvenlik aracı, Aston Martin’in Formula 1 takımında olduğu gibi İngiliz yarış yeşiline boyanmış. Aracın alt tarafını boydan boya saran misket limonu yeşili şerit ise Vantage’nin lansman rengine atıfta bulunuyor.

Aracın üst tarafına baktığımızda diğer Formula 1 güvenlik araçlarından hatırladığımız lambaları görüyoruz. Pistte yol alırken aracın farkedilebilirliğini arttıran yanıp sönen ışıklar karbon fiber bir taşıyıcı ile araca monte edilmiş. Karbon fiber malzeme seçimiyle Formula 1’in ruhunu yansıtan bu parça ayrıca gelen havayı arka kanada en uygun şekilde yönlendirecek şekilde tasarlanmış. Bu bölüme entegre edilen kamera aracın sürücüsüne arkada ne olup bittiğini de aktarıyor.

Aracın dışı olduğu gibi içi de FIA standartlarına göre düzenlenmiş. 6 noktalı emniyet kemerlerine sahip olan aracın orta konsolu da amacına uygun şekilde elden geçirilmiş. Bu bölüme aracın telsiz iletişimi, siren ve lambalarını çalıştırmak için bir kontrol ünitesi eklenmiş.

Daha güçlü motor

Aston Martin, aracın güç ünitesini elden geçirmeyi de unutmamış. 4.0 litrelik çift turbo beslemeli motor 535 beygir güç üretiyor. Standart Vantage’de ise bu rakam 510 beygirdi. Ayrıca öne eklenen splitter araca fazladan 60 kg’lık bir yere basma kuvveti oluşturuyor. İngiliz üretici bunların yanı sıra aracın direksiyon, süspansiyon ve amortisörlerini de güncellemiş. Tüm bu değişikliklerle birlikte adeta ortaya yeni bir model çıkmış. İlerleyen dönemde bu güvenlik aracını baz alan bir Aston Martin Vantage versiyonu görmek bizleri şaşırtmayacaktır.

Yeni Formula 1 güvenlik aracının koltuğunda ise Bernd Mayländer oturmaya devam edecek.

Bu yıl F1 padokunda Aston Martin Vantage Safety Car’a resmi tıbbi araç olarak Aston Martin DBX eşlik edecek. Vantage ile aynı renk düzeni ile karşımıza çıkan SUV modele umarız gerek kalmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu