Hummer EV, SUV versiyona kavuşuyor

GMC’nin çatısı altında büyük bir değişim geçirerek elektrikli bir pick-up olarak karşımıza çıkan Hummer’ın SUV versiyonunun da müjdesi verildi. Yapılan paylaşıma göre Hummer EV SUV, Türkiye saatine göre 3 Nisan’ı 4 Nisan’a bağlayan gece 01.00’da gün yüzüne çıkacak.

Köşeli bir tasarımla bizlere merhaba diyecek olan elektrikli SUV, arkasındaki yedek lastiğiyle de karakterini ortaya koyuyor.

Yeni elektrikli SUV modelin tanıtımı NCAA dörtlü finali sırasında yapılacak. Lansman, markanın resmi internet sitesi GMC.com‘da da canlı olarak yayınlanacak. Pick-up modelinde olduğu gibi tanıtımın ardından aracın siparişleri de alınmaya başlanacak.

GMC tarafından paylaşılan görsel oldukça karanlık olsa da bazı ipuçlarını bizlere veriyor. Beklendiği gibi ön bölümde pick-up versiyon ile aynı tasarım ögelerinin yer aldığı SUV versiyonun arka bölümünde ise yükleme bölümü, yerini yaşam alanı ve bagaja bırakmış. Köşeli bir tasarımla bizlere merhaba diyecek olan elektrikli SUV, arkasındaki yedek lastiğiyle de karakterini ortaya koyuyor.

SUV modelin gövdesinin altında pick-up kardeşinde kullanılan aynı güç ünitesinin yer almasını bekliyoruz. 2 veya 3 motorlu düzenlerle karşımıza çıkacak olan SUV karoserli Hummer EV, 500 km’den fazla menzil sunacaktır. 10 dakikalık şarj ile 150 km’den fazla menzil sağlayan 800V’lik hızlı şarj özelliğinin yer alacağını da şimdiden söyleyebiliriz.

Yeni modelin tıpkı pick-up modelinde olduğu gibi yüksek arazi kabiliyetini sahip olacağını söylememize gerek yok sanırım. CrabWalk (Yengeç yürüyüşü) özelliğine sahip dört tekerlekten yönlendirme sistemi dahil bir çok oyuncak da yine araçtaki yerini alacaktır.

İç mekanın da büyük ölçüde aynı kalması oldukça muhtemel. 12.3 inçlik dijital gösterge panelinin yanı sıra 13.4 inçlik dokunmatik bilgi-eğlence sistemi ekranının iç mekana hakim olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Gelen bilgilere göre Hummer SUV, pick-up versiyondan yaklaşık bir yıl sonra yollara çıkacak. Bu da elektrikli modeli 2022 yılının sonlarında görebileceğimiz anlamına geliyor.

https://youtu.be/dP0_QvCiJIk

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu