O artık çevreci: GMC Hummer EV

GMC Hummer yine çok güçlü ama elektrikli motoru sayesinde artık sıfır emisyona sahip

Hummer modellerini bundan önce her zaman devasa motorları ve buna bağlı olarak yüksek emisyon değerleri ile hatırlarız. Hatta bir dönem Hummer kullanıcıları bu yüzden büyük eleştirilere maruz kalmışlardı. Ancak bu günler artık çok geride kaldı. Üretim bandına veda etmesinin üzerinden neredeyse 10 yıl geçen Hummer yine çok güçlü ama elektrikli motoru sayesinde artık sıfır emisyona sahip. GMC Hummer EV ile ikonik model geri dönüş yaparken GM’nin geleceğine de ışık tutuyor.

Önceki modellere oranla çok daha modern görünen GMC Hummer EV, ince LED farlarla çevrelenen minimalist bir ızgaraya sahip. Bununla birlikte aracın off-road karakterini yansıtmak için devasa bir ön tampon ve tampon korumalığı ise unutulmamış.

Arkaya doğru devam ettiğimizde ise belirgin çamurluklar ile birlikte alçak tavan çizgisinin aracın sert duruşuna katkıda bulunduğunu görüyoruz. Modelin tavanının çıkarılabilir olması ise yolcularına farklı bir sürüş keyfi yaşatmayı vaat ediyor. Bu çıkarılabilir tavan panelleri şeffaf yapıları ile de dikkat çekerken, arka cam da elektronik olarak indirilebiliyor. Ancak Jeep Gladiator’in aksine ön cam yerinde kalıyor.

Arka bölüme geçtiğimizde ise LED stop lambaları ile karşılaşıyoruz. Güçlü tasarım burada da devam ederken arka tamponda yer veirlen çeki demirleri bunun ispatı niteliğinde.

Bu iri yarı gövdeyi standart olarak sunulan 35 inçlik Goodyear Wrangler All Territory MT lastikler taşıyor. 457 mm’ye kadar engelleri kolayca geçebilen araç, 610 mm’ye kadarki su geçişlerinde de sorun yaşamıyor. Eğer bu değerler size yeterli gelmiyorsa 37 inçlik lastikler de opsiyon listesinde mevcut.

Teknoloji her yerde

Kabine göz attığımızda ise iki büyük tablet tipi ekran gözümüze çarpıyor. 12.3 inçlik diijtal gösterge paneli araç hakkındaki tüm bilgileri size sunarken 13.4 inçlik bilgi-eğlence ekranı ise Hummer’ın UltraVision sistemi sayesinde 18 farklı kamera açısını kullanıcısına aktarabiliyor. Gövde altında yer alan 6 farklı kamera sayesinde sürücü engellerden kaçınabiliyor.

İçeride ve dışarıda oldukça teknolojik görünen Hummer, Super Cruise yarı otonom sürüş sisteminin en son versiyonunu kullanarak güvenlik teknolojileri konusunda da geri kalmadığını gösteriyor. Bu sistem ABD ve Kanada’daki 320.000 km’den fazla uyumlu yolda eller serbest şekilde sürüşe imkan sunuyor.

Üç elektrik motoruna ev sahipliği yana GMC Hummer EV toplamda tahmini olarak 1.014 beygir güce sahip. Bu üç motorun toplam tork değeri ise 15.592 Nm olarak belirtilmiş olsa da yola bu değerin 10’da 1’ini yancıtacağı düşünülüyor. ‘Watts to Freedom’ (Özgürlüğe açılan Watt’lar) olarak isimlendirilen Launch Control sistemi ile birlikte aracın 0-100 km/s hızlanmasının ise 3 saniye civarında olduğu açıklandı.

Aracın üç motoru gücünü Ultium batarya paketinden alıyor. Tam dolu şarjda 560 km’den fazla menzile sahip olan aracın bataryaları 350 kW ile şarj olabiliyor. Hummer’ın 350 kW’lik şarj ünitesi ile 10 dakikalık birlikteliği ise ona 160 km menzil sunuyor.

Üstün arazi kabiliyeti

Hummer’ın etkileyici özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Hummer, CrabWalk (Yengeç Yürüyüşü) özelliğine sahip dört tekerlekten yönlendirme sistemi ile birlikte geliyor. Düşük hızlarda ön ve arka tekerlekleri aynı açıda yönlendirilmesini sağlayan sistem elektrikli pick-up’ın çapraz hareket etmesine olanak sağlıyor. GMC bu özelliğin araca arazide önemli bir manevra kabiliyeti kattığını belirtti.

Araziden bahsetmişken Hummer, Extract moduna sahip bir havalı süspansiyona da ev sahipliği yapıyor. Aşırı arazi koşullarının üstesinden gelebilmek için süspansiyonlar 149 mm’ye kadar yükseltilebiliyor. Yani Hummer sizi arazide bırakmamak için elinden gelen her şeyi yapmış gibi görünüyor.

Hummer EV, ABD’de ilk olarak 112.595 dolarlık fiyat etiketine sahip Edition 1 donanımıyla satışa sunulacak. Beyaz bir gövde rengine sahip olacak olan versiyonun iç mekanı ise bronz detaylarla süslenmiş.

Modelin gelecek yıl piyasaya sürülmesinin ardından şirket, 2022 sonbaharında 99.995 dolarlık Hummer EV 3X’i satışa sunacak. Üç motorlu düzeni koruyan bu donanım güç ise 811 beygire düşecek. Menzilinin ise 483+ km olacağı ifade edildi.

2023 ilkbaharına geldiğimizde GMC 89.995 dolarlık fiyat etiketine sahip 2X versiyonu ile karşımıza çıkacak. Yaklaşık 634 beygir güç sunan bir çift elektrik motoruna ev sahipliği yapacak olan modelin menzili yine 483 km olarak belirtilmiş.

2024 ilkbaharında ise şirket modelin giriş seviyesi versiyonunu gün yüzüne çıkaracak. 2X versiyonunda yer alan motorlara ev sahipliği yapacak olan aracın menzili ise 402 km’ye düşürülmüş.

GMC Hummer EV, Factory Zero’da inşa edilecek ve gelecek yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Şirket şuanda 100 dolar karşılığında rezarvasyonları kabul ediyor. Elinizi çabuk tutun (!)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu