Renault’tan yeni sedan: Renault Taliant

2021 yılına hızlı bir giriş yapan Renault yeniliklerine devam ediyor. Yenilenen logo ve modellerin ardından, şimdi de genişleyen ürün ailesinin son temsilcisi Renault Taliant sahneye çıkmaya hazırlanıyor.

Fransız üretici B sedan sınıfında rekabeti arttıracak gibi görünüyor

Renault, Taliant ile B Sedan segmentine yeni bir oyuncu getiriyor. Renault’nun tasarım ve marka DNA’sına tamamen sadık kalan Taliant daha fazla ekipman, modernite ve çok yönlülük vadediyor. Bu özellikleri ile Fransız üretici B sedan sınıfında rekabeti arttıracak gibi görünüyor.

Taliant ile Symbol modeline nokta koymaya hazırlanan Renault, yeni modeliyle Dacia kimliğinden de uzaklaşmış. Çok daha sportif bir görünüme sahip olan Taliant ayrıca markanın tasarım felsefesini de taşıyor.

İç ve dış tasarım unsurlarıyla modern ve şık bir kimliğe sahip olan Renault Taliant’ın ön farları, Renault’nun C formundaki LED ışık imzasını ortaya koyuyor. Dış tasarımında dinamik hatlara sahip olan Renault’nun yeni B Sedan modelinin iç mekanında da kalite hissinin arttırılacağı belirtildi.

Renault Taliant, grubun diğer modellerinde kendisini kanıtlamış modüler CMF-B platformunda yükseliyor. Yeni platform sayesinde Taliant artırılmış kalite, güvenlik ve konfor vadediyor. Aracın kaputunun altında ise hangi motorlara yer verileceğini henüz bilmiyoruz ancak 1.0 TCe ve 1.5 dCi üniteleri olağan şüpheliler olarak sayabiliriz.

Renault yeni modelinde fiyat-performans algısına vurgu yaptı. Henüz aracın fiyatları açıklanmamış olsa da rekabetçi bir etikete sahip olacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Renault, yeni Taliant’ı 2021 yılının ortasında Türkiye pazarına sunmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu