Volkswagen adını ‘VolTswagen’ olarak değiştiriyor

Görünüşe göre Volkswagen Amerika, adını “Voltswagen” olarak değiştirmeye niyetli.

Yapılan habere göre bu isim değişikliği markanın elektrikli otomobillere verdiği önemi ortaya koyuyor

İsim değişikliği ilk olarak şirketin web sitesinde, zamanından erken yayınlanan ve silinen eksik bir basın bülteninde belirtilmiş. Bu yanlışlığı ilk farkeden CNBC, açıklamanın 29 Nisan tarihli olduğunu açıkladı.

Yapılan habere göre bu isim değişikliği markanın elektrikli otomobillere verdiği önemi ortaya koyuyor. İddiaya göre ‘Voltswagen’ ismi markanın sadece elektrikli modellerinde kendini gösterecek, içten yanmalı modellerde ise sadece VW logosu yer alacak.

Yanlışlıkla ortaya çıkan açıklamada yer alan ifadelerin ise şu şekilde olduğu belirtiliyor: ”Yeni isim ve marka, tüm insanları EV’lerle bir yerden diğer bir noktaya taşıma hedefinin peşinde olan Voltswagen’in harekete geçirdiği ileriye dönük ivmeyi sembolize ediyor. “

Basın bülteninde ayrıca içten yanmalı motorlara sahip araçlarda logonun lacivert renkte olacağını ancak elektrikli modellerde logonun aydınlatmalı ve daha açık bir mavi ile karşımıza çıkacağının da belirtildiği konuşuluyor.

Bu isim değişikliğinin en azından şimdilik sadece ABD için olduğunu hatırlatalım. Voltswagen’in Volkswagen Amerika’nın bir yan kuruluşu olacağını söyleyebiliriz. Avrupa’da ise ‘Volkswagen’ olarak yola devam edilecek.

Ortaya çıkan bu basın bülteninin ve söylentilerin 1 Nisan’a oldukça yakın bir tarihte olması ise kafamızı karıştırdı. Ancak bir çok haber sitesinde bu durumun bir şaka olmadığı belirtiliyor.

Açıkçası bu isim değişikliği bir şaka olsaydı Volkswagen’in bunu sadece ABD ile sınırlı tutmayacağını düşünüyoruz. Olayın iç yüzünü öğrenmek için ise maalesef beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Siz böyle bir isi üm değişikliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu