Yeni BMW i4, Tesla Model 3’ü gözüne kestirdi

Yeni BMW i4, markanın 2021 Medya Günü etkinliğinin ardından tanıtıldı. BMW, tamamen elektrikli dört kapılı modeli geliştirirken geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept modele büyük ölçüde sadık kalmış.

Yeni BMW i4’ün en güçlü versiyonu toplamda 530 beygir güce sahip olacak

Beklendiği gibi BMW i4 diğer modellerden alışmaya başladığımız büyük böbrek ızgaraları beraberinde getiriyor. Elektrikli bir model olması nedeniyle hava girişi rolüne sahip olmayan bu bölüm aracın sahip olduğu sensörleri maskeliyor. BMW, elektrikli modelin kalan kısımlarında da yeni bir macera aramayarak 4 Serisi‘nin tasarım ögelerini kullanmış. İlerleyen dönemde tanıtılacak olan 4 Serisi Gran Coupe’nin de bu şekilde görüneceğini söylemek yanlış olmaz.

BMW AG Yönetim Kurulu üyesi Pieter Nota yeni modelleri hakkında yaptığı açıklamada, ”Sportif görünümü, sınıfının en iyisi sürüş dinamikleri ve sıfır emisyon ile BMW i4 gerçek bir BMW. BMW markasının kalbini artık tamamen elektrikli hale getiriyor.” diye konuştu.

Yeni BMW i4 bu yılın son çeyreğinde pazardaki yerini alacak. Elektrikli model, farklı batarya ve güç kombinasyonlarıyla birlikte geliyor. Buna göre versiyonlar, WLPT döngüsüne göre 590 km’ye kadar menzile sahip olacak.

Yeni BMW i4’ün en güçlü versiyonu toplamda 530 beygir güce sahip olacak ve “yaklaşık 4 saniye” içinde 100 km/s hıza ulaşacak. Model gamının geri kalanı hakkında ise henüz bir bilgiye sahip değiliz.

Yeni modelin iç mekanına ait bir görsel de maalesef elimize ulaşmadı. Ancak modelin 4 Serisi ile olan benzerliğini göz önüne aldığımızda, aracın kokpitinde de benzer tasarımın hakim olacağını söyleyebiliriz.

Yeni BMW i4 hakkında daha fazla detay ve görsele ilerleyen günlerde ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu