2021 Peugeot 308 tanıtımdan önce ortaya çıktı

2021 Peugeot 308 görselleri tanıtımına çok kısa bir süre kala internete düştü. Uzun zamandır beklenen model Fransız üreticinin yeni tasarım diline kavuşmuş.

308, Peugeot’un değişen logosunu taşıyan ilk seri üretim modeli olacak

Worldscoop tarafından paylaşılan görseller aracı tamamen ortaya koyuyor. Peugeot’un değişen logosunu taşıyan ilk seri üretim modeli olacak olan yeni 308, çerçevesiz bir ön ızgaraya ve ‘aslan dişi’ LED gündüz farlarına sahip. Arka bölümdeki de birbirine doğru uzanan stop lambaları ise kardeşi 208‘e atıfta bulunuyor. Aracın kıvrımlı arka bölümünün oldukça çekici göründüğünü söyleyelim.

2021 Peugeot 308, selefine göre daha uzun ve geniş olacak. Yeni modelin daha fazla yaşam alanı sunacağını şimdiden söyleyebiliriz. Ayrıca görseller, iç mekanda da önemli değişimler olduğunu bizlere gösteriyor. Boydan boya uzanan mavalandırma menfezleri oldukça dikkat çekiyor. Şalter şeklindeki kumandalar da yine bir Peugeot imzası olarak kokpitteki yerini almış. Aracın bilgi-eğlence sistemi ekranı ise diğer modellerin aksine ön konsolun merkezine yerleştirilmiş.

Görsellerde ayrıca 308’in bir elektrik şarj ünitesine bağlı olduğunu görüyoruz. Peugeot’un 308’i hem hibrit hem de şarj edilebilir hibrit versiyonları ile sunması bekleniyor. Hatta Peugeot Sport Engineered logolu 300 beygirlik bir 308 versiyonunda da yine hibrit teknolojisinden yararlanılması muhtemel.

Hatchback karoserin yanı sıra 308’i station-wagon ile de görme fırsatı yakalayacağız. Oldukça yakışıklı bir station-wagon modelin bizleri beklediğini şimdiden söyleyebiliriz. Ancak bu modeli görmek için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Yeni nesil 308 hatchback için ise bu kadar beklememize gerek yok. Yeni model çok yakında resmi olarak tanıtılacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu