Yeni Nissan 400Z gri rengiyle oldukça şık görünüyor

Yeni Nissan 400Z üretim versiyonu ile karşımıza çıktı. Yeni spor otomobilin görselleri ve videoları sosyal medya aracılığıyla sızdırıldı. Nakliye sırasında çekildiğine inandığımız görüntüler aracın nasıl görüneceğini tam anlamıyla ortaya koyuyor.

Yeni Nissan 400Z’de Z Proto konseptinin tasarımı çok büyük ölçüde korunmuş

Görüldüğü gibi yeni Nissan 400Z’de Z Proto konseptinin tasarımı çok büyük ölçüde korunmuş. Dikdörtgen formlu geniş ön ızgarası ile geçmişteki modellere göndermede bulunan 400Z’nin ön farlarında konsept modelden farklı olarak turuncu renkli sinyal lambalarının eklendiğini görüyoruz.

Yan tarafa doğru ilerlediğimizde Z Proto’nun çizgilerinin korunduğunu söyleyebiliriz. Kapı kolları elden geçirilen modelin arka tekerlek kemeri üzerine ise kırmızı bir reflektör eklenmiş. Çekilen iki araçtan birinin tavanının gövde rengiyle aynı olduğunu, diğerinin ise parlak siyah bir tavan rengine sahip olduğunu söylemekte de yarar var. Nissan’un bu çift renkli düzeni opsiyon listesinde koyacağı aşikâr.

Arka bölümde de Z Proto üretim modeline yol göstermiş. Parlak siyah difüzör ve çift egzoz çıkışının üretim modeline taşındığını görüyoruz. Yeni modelde lamba düzeni de korunurken küçük spoyleri ise ilk defa görüyoruz.

Paylaşılan videolar aracın iç mekanına da bakış atmamıza imkan sağlıyor. Dijital gösterge paneli ve geniş ekranlı bir bilgi-eğlence sistemine yer verilen kokpit tasarımı da yine Z Proto’dan alınmış. Havalandırma menfezlerinin üzerine yerleştirilen üç adet gösterge de aracın karakterini ortaya koyuyor. Görselleri sızdırılan modelin otomatik vites seçicisi tasarımı ise bir hayli farklı.

Yeni Nissan 400Z, Infiniti Q60 Red Sport 400’den ödünç alınan çift turbo 3.0 litrelik bir V6 motora ev sahipliği yapacak. 406 beygir güç ve 474 Nm tork sunan bu motorun 7 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmesi muhtemel. Ancak 6 ileri manuel de yine seçenekler arasında olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu