Yeni Peugeot 308 iki farklı hibrit versiyonla geldi

İnternete sızdırılan görsellerin ardından Peugeot daha fazla beklemedi ve yeni 308 modelini gün yüzüne çıkardı.

Peugeot 308 yeni neslinde markanın tasarım dilini en iyi şekilde yansıtıyor

Stellantis’in EMP2 platformunun 3. nesli üzerinde yükselen yeni 308 oldukça şık bir tasarıma kavuşmuş. Daha çekici bir görüntü yaratmak adına modelin yüksekliğini 20 mm azaltan Fransız üretici aks mesafesini ise 55 mm arttırmış. Ayrıca Peugeot’un yeni kükreyen aslan logosunu da ilk defa yeni nesil 308’de görüyoruz. Bu büyük logo aynı zamanda otomobilde kullanılan güvenlik asistanı sistemlerini de maskeliyor.

Yeni tasarım dili

Peugeot 308 yeni neslinde markanın tasarım dilini en iyi şekilde yansıtıyor. ‘Aslan dişi’ temalı LED gündüz farlarına eşlik eden ince farlar ve geniş ön ızgara araca oldukça agresif bir görüntü katmış. Büyük Peugeot logosu ön ızgaranın merkezine konumlandırılırken, model ismi ise kaput üzerindeki yerini almış. Arka bölüme ilerlediğimizde koyu renkli stop lambalar da bu agresif görünümü destekler nitelikte. Siyah bir şerit ile birbirine doğru uzanan stop lambalarında ‘aslan pençesi’ detayı da unutulmamış.

Yeni Peugeot 308 standart olarak LED farlarla geliyor. Ayrıca GT ve GT Premium versiyonlar ise Matrix LED farlara ev sahipliği yapacak. Yeni 308, ‘Zeytinyağı Yeşili, Bianca Beyazı, Bulut Grisi, Nera Siyahı, İnci Beyazı, Vertigo Mavi, İksir Kırmızısı’ renk seçeneklerine sahip.

Otomobilin iç mekanı markanın tanıdık i-Cockpit tasarımına sahip. 10 inçlik bir dijital gösterge paneli ve aynı boyutlardaki bilgi-eğlence sistemine ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra GT versiyonda 3D özellikli gösterge paneli yer alıyor. Farklı tasarıma sahip havalandırma menfezlerini dokunmatik ekranın üzerinde görüyoruz. Menfezler, boydan boya uzanan yapıları ile iç mekanda genişlik algısını arttırmış.

Yeni Peugeot 308 önemli güvenlik sistemlerini de içerisinde barındırıyor. Aracın içerisinde barındırdığı Drive Assist sistemi dur-kalk özellikli hız sabitleyici, şerit takip asistanı, yarı otomatik şerit değiştirme, hız önerisi ve viraj hızı uyarlaması gibi özelliklere sahip. Uzun menzilli kör nokta takibi, arka çapraz trafik uyarısı, yüksek çözünürlüklü 180 derece geri vites kamerası, dört kameralı 360 derece çevre görüşlü park yardımı, ısıtmalı ön cam ve direksiyon simidi de yine yeni 308 ile alınabilecek özellikler arasında.

Plug-in Hybrid versiyonlar

Yeni Peugeot 308 beklendiği gibi iki adet plug-in hibrit versiyonla geliyor. Hybrid 180 e-EAT8 giriş versiyonunda 150 beygirlik motor 81 kW’lik elektrikli ünite ile eşleştirilmiş. Bu versiyon 60 km’lik bir elektrikli menzile sahip. Daha güçlü hibrit versiyon ise 225 Hybrid e-EAT8 olarak karşımıza çıkıyor. Bu versiyon 180 beygirlik motorun yanı sıra 81 kW’lik elektrikli güç ünitesini içeriyor. Bu versiyonun elektrikli kullanımlardaki menzili 58 km olarak açıklandı. Her iki modelde de 12.4 kWh’lik lityum-iyon batarya yer alıyor.

Ayrıca, yeni model 130 beygir güç üreten 1.2 PureTech benzinli ve 1.5 BlueHDI motorlarla da satın alınabilecek.

Yılın ilerleyen günlerinde satışa çıkacak olan modelin fiyatları ise henüz açıklanmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu