Yeni Volkswagen Amarok yavaş yavaş yüzünü gösteriyor

2022 yılında yollara çıkmasını beklediğimiz yeni nesil Volkswagen Amarok kendini göstermeye başladı. Yeni neslinde Ford Ranger ile platform kardeşi olacak olan Amarok, paylaşılan eskiz görselinde oldukça agresif bir görüntü ortaya koyuyor.

yeni Volkswagen Amarok, resmi eskizlerden de anlaşılacağı üzere Ranger’dan farklı görünecek.

Yaklaşık iki yıl önce iki şirketin duyurduğu ortaklığın bir parçası olarak yeni nesil Ford Ranger ile birlikte T7 platformu etrafında inşa edilen yeni Volkswagen Amarok, resmi eskizlerden de anlaşılacağı üzere kardeşinden farklı görünecek.

Volkswagen Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Intra yıllık basın toplantısında ”Bu sadece harika bir pikap olmayacak; o da gerçek bir Volkswagen olacak – hem teknoloji hem de tasarım olarak” ifadeleri ile Amarok’un Ranger’dan ayrılacağını belirtmişti.

Yeni Volkswagen Amarok
Geçtiğimiz yıl paylaşılan Amarok eskizi

Daha önce paylaşılan eskize göre daha olgun bir tasarımla karşımıza çıkan Amarok keskin çizgileriyle dikkatimizi çekiyor. Eskizde yer alan gömülü farlar oldukça agresif görünmesine rağmen bu tasarımın üretim versiyonuna taşınması oldukça güç. Bunun yanı sıra turuncu renkli çeki demiri ve vinç kablosunu da standart versiyonda beklemiyoruz. Ön tampondaki krom korumalık ise aracın karakterine tam olarak uyuyor.

Krom detaylar aracın yan tarafında da devam ediyor. Marşpiyel ve yan aynalarda bu detayları görmek mümkün. Ayrıca yan aynaların tasarımı da üretim versiyonuna bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor. Yeni eskizde dikkat çeken bir diğer detay ise tavan rayları oldu. Tavan raylarının arasına ise bir çift LED ışık eklenmiş.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu