Ford ve Volkswagen ortaklığının detayları belli oldu

Ford ve Volkswagen, iki şirketin birlikte çalışacağı ve birbirleri için araç geliştirmelerini içeren bir dizi anlaşmaya imza attı.

En son yapılan anlaşmalar, Ford tarafından geliştirilecek ve inşa edilecek bir pick-up modelini de kapsıyor. Aynı altyapıya sahip pick-up modelini 2022 yılında tanıtacak olan Volkswagen, Amarok ismini kullanmaya devam edecek.

Ford ve Volkswagen

Minivan cephesine geçtiğimizde ise bu sefer roller değişecek ve Ford, Caddy altyapısına sahip bir araçla karşımıza çıkacak. Önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen modelini ise bir Cargo Van izleyecek. Ford tarafından üretilecek olan Cargo Van, iki marka tarafından satılacak.

Ortak model geliştirmelerinin yanı sıra Ford, Volkswagen’in MEB platformunu kullanarak bir elektrikli otomobil üretmeyi planlıyor. ‘Çok farklı’ olarak nitelendirilen bu araç 2023 yılında tanıtılacak ve Avrupa’da satışa sunulacak.

Ford ve Volkswagen

Alan ve performansı bir arada sunacağı söylenen bu sıfır emisyonlu model için Ford’un büyük umutları bulunuyor. Ford tarafından tasarlanacak ve geliştirilecek olan elektrikli modellerden 600.000 adet üretilmesi planlanıyor.

Sözü edilen ürünlerin yanı sıra, Ford ve Volkswagen, Argo AI ile birlikte çalışarak “farklı ve oldukça yetenekli otonom araçlar” ortaya çıkarmayı planlıyor.

Volkswagen Grubu CEO’su Herbert Diess yaptığı açıklamada “Covid-19 salgını ve küresel ekonomi üzerindeki etkileri ışığında, güçlü şirketlerin birbirleri arasında dayanıklı ittifaklar kurması hayati önem taşıyor.” diye konuştu. Diess ayrıca “Bu işbirliği, geliştirme maliyetlerini verimli bir şekilde düşürecek, elektrikli ve ticari araçların daha geniş küresel dağıtımına olanak tanıyacak ve her iki şirketin pozisyonlarını iyileştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Tüm bunların yanı sıra diğer gelişmeler hakkında da konuşan Ford COO’su Jim Farley, elektrikli F-150‘nin önümüzdeki iki yıl içinde piyasaya sürüleceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu