2021 Volkswagen Polo, Golf’e özendi

Volkswagen, Polo modelini 2021 model yılı için güncelledi. Teknolojik anlamda önemli bir gelişim gösteren süper mini, tasarım konusunda ise ağabeyine öykünmüş gibi görünüyor.

Tasarım konusunda Golf’e özenen 2021 Volkswagen Polo, teknoloji anlamında ise daha büyük oynamış

Araca dışarıdan baktığımızda tamponlar ve aydınlatma gruplarında belli başlı değişiklikleri görüyoruz. LED ön ve arka aydınlatma grubunun bundan böyle standart olarak sunulacağı Polo’da Matrix LED far seçeneği de yer alıyor. Bunların yanı sıra, Volkswagen son dönemde genellikle stop lambalarının ince bir LED şerit ile birleştirilmesi geleğinini, Golf’den sonra Polo’da da ön farlara taşımış. Stop lambaları da artık bagaj kapağına doğru uzanıyor. Reflektörlerin arka tampona taşınması da bir diğer yenilik. Aracın yeni mor rengini de görsellerde bulabilirsiniz.

İç mekanda ise fazla bir değişiklik göze çarpmıyor. Volkswagen bu bölümde ekran genişliklerini arttırmakla yetinmiş diyebiliriz. 8 inçlik dijital gösterge paneli Polo’da standart olarak sunulacak. Giriş versiyonunda bu ekrana 6.5 inçlik bilgi-eğlence sistemi eşlik edecek. 10.25 inçlik gösterge ve 9.2 inçlik multimedya ekranı için ise daha üst donanım paketlerini tercih etmek gerekiyor.

Donanım seviyeleri demişken, bir değişiklik de bu bölümde kendini gösteriyor. Makyaj ile birlikte Life, Style ve sportif detaylar sunan R-Line, yeni Polo’nun donanım seviyelerini oluşturuyor. Model gamının en tepesinde ise GTI’yi göreceğiz ancak henüz bu versiyon hakkında fazla bir bilgi yok. Bunun için şimdilik R-Line versiyonun fotoğraflarına bakmakla yetinmemiz gerekiyor.

Yeni teknolojiler

Tasarım konusunda Golf‘e özenen 2021 Volkswagen Polo, teknoloji anlamında ise daha büyük oynamış. Alman üretici yeni Polo’da çeşitli asistan sistemlerini IQ.Drive Travel Assist adı altında bir araya getirmiş. Temel şerit yönlendirme sisteminin standart olarak sunulduğu modelde adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanını gibi sistemleri de almak mümkün.

Yenilenen Polo’nun kaputunun altına baktığımızda ise üç silindirli 1.0 litrelik üniteler bizleri karşılıyor. Giriş seviyesini 80 beygirlik MPi oluşturuyor. Turbo beslemeli 95 beygirlik versiyonun yanına 110 beygir güç üretebilen güç ünitesi de eklenmiş. 95 beygirlik versiyonun hem 5 ileri manuel hem de 7 ileri DSG ile tercih edilebileceği belirtilirken daha güçlü türev ise sadece DSG ile satın alınabilecek. Bazı pazarlarda 2021 Volkswagen Polo, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) ile çalışan versiyonuyla da sunulacak.

Yeni Polo, 2021 yılının son aylarında Avrupa’da satışa çıkacak. Aracın fiyatları hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu