Volkswagen ID.4 Dünya’da Yılın Otomobili oldu

Markanın tamamen elektrikli ilk SUV modeli Volkswagen ID.4, 2021 Dünyada Yılın Otomobili “World Car of the Year” seçildi. Markanın elektrikli SUV modeli, Honda e ve Toyota Yaris‘i geçerek bu ödülü almayı başardı.

ID.4, markanın elektrikli mobilite atılımında ne kadar iddialı olduğunun bir kanıtı niteliğinde.

Volkswagen’in modüler elektrik platformu (MEB) temelinde geliştirdiği ilk kompakt SUV modeli ID.4, markanın elektrikli mobilite atılımında ne kadar iddialı olduğunun bir kanıtı niteliğinde.

Otomotiv dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan ve 24 ülkeden 90’ı aşkın otomotiv gazetecisi tarafından belirlenen World Car Awards’ın 17’incisinde, zirvede ID.4 yer aldı.  Dünyada Yılın Otomobili (World Car of the Year) ödülüne hak kazanan araçların, yılda en az 10 bin adetlik bir üretim adedine sahip olması ve en az iki kıtada satışa sunulması gibi kriterlere uygun olması gerekiyor. 

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4, dünyanın en önemli segmentlerden birinde; kompakt SUV sınıfında e-mobiliteye geçişi başlatması ve günlük kullanılabilirliğiyle jürinin beğenisini kazandı. Modelin çevre dostu olmasının yanısıra yenilikçi teknolojileri de övgü alan diğer konular oldu.  

ID.4, Dünyada Yılın Otomobili (World Car of the Year 2021) ödülüyle Volkswagen’in bu konudaki başarısını da sürdürmüş oldu. World Car Awards’ta daha önce de başarılar elde eden Volkswagen, 2009 ve 2013 yıllarında Golf; 2010 yılında Polo ve 2011 yılında UP! modelleriyle bu unvanı kazanmıştı.  

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu