Formula 1, 2021 yılında da Türkiye’de!

2020 yılının ardından 2021 yılında da pandeminin tek olumlu yanı Türkiye GP’si olacak gibi görünüyor. Yapılan açıklamalara göre COVID-19 nedeniyle Formula 1, 2021 yılında da Türkiye’ye taşınıyor. Formula 1 yönetiminin aldığı karar doğrultusunda Kanada yerine takvimin 7. yarışı olarak Türkiye GP’si koşulacak.

11-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan yarış ülkemizde gerçekleştirilecek

Devam eden uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle Kanada’da yarışın gerçekleştirelemeyeceği açıklanırken ülkeye girişlerde 14 günlük karantinanın mecburi tutulması bu kararın alınmasını zorunlu kılmış. Böylelikle 11-13 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan yarış ülkemizde gerçekleştirilecek. Her ne kadar bu kararın temelinde COVID-19 yatıyor olsa da Formula 1’i yeniden Türkiye’de görmek bizleri oldukça sevindirdi.

Formula 1 yönetiminden yapılan açıklamada ”Kanada, Quebec ve Montreal’deki organizatör ve yetkililerin geçtiğimiz haftalarda yarışı gerçekleştirmeye çalışmak için gösterdikleri çabalara minnettarız. Ayrıca Kanada Grand Prix ile ortaklığımızın iki yıllık uzatıldığını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Taraflı tarafsız herkesin favori yarışlarından biri olan 2020 Türkiye GP’sinin yeniden takvime eklenmesi taraftarlar tarafından da oldukça olumlu karşılandı. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yarışta, bilindiği gibi yeni asfalt ve yağmurun etkisiyle sürücüler araçlarını kontrol etmekte zorlanmış ve ortaya seyir zevki yüksek bir yarış çıkmıştı. Ayrıca Hamilton’un 7. Dünya Şampiyonluğu‘nu ilan etmesi de 2020 Türkiye GP’sinin değerini bir kat daha arttırmıştı.

Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali de ülkemizde gerçekleştirilecek olan yarış hakkında “Bu sezon Kanada’da olamamamız hayal kırıklığı yaratsa da, Türkiye’nin geçen sezon muhteşem bir yarıştan sonra 2021’de yeniden ev sahipliği yapacağını açıklamaktan heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

2020’den sonra yeniden Formula 1’e ev sahipliği yapacak olmak bizleri tekrardan heyecanlandırdı. Her ne kadar yarışa kısa bir süre kalmış olsa da yetkililerimizin Intercity İstanbul Park’ı en kısa sürede yarışa hazır hâle getireceğinden eminiz. Henüz bu açıklama çok taze olduğu için yarışa seyirci alınıp alınmayacağı ise netlik kazanmadı.

Bu sefer yeni asfalt gibi bir sorunun da yaşanmayacağı Türkiye GP’si bakalım nasıl bir heyecana sahne olacak? 13 Haziran ayını iple çekiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu