Yeni nesil KIA Sportage Kore’de görüntülendi

Yeni nesil 2022 Kia Sportage, Güney Kore’de görüntülendi. Yeni modelin ağır kamuflaja rağmen mevcut nesile göre oldukça farklı göründüğünü söyleyebiliriz.

Markanın ‘kaplan burnu’ ızgarası yeni tasarım felsefesi doğrultusunda çok daha büyük olarak karşımıza çıkacak

Ortaya çıkan videoda gösterilen prototip, tasarım detaylarının çoğunu gizleyen kalın siyah bir malzeme ile kaplanmış. Ancak videoda aracı görüntüleyen kişi detaylı çekimlerle yeni nesil KIA Sportage hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı.

Yeni modelde belki de en net görebildiğimiz bölüm LED stop lambaları oldu. Mevcut modelde olduğu gibi stop lambaları yeni neslinde de bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Ancak bunun dışında stop lambalarının keskin çizgileri ile oldukça farklı göründüğünü söyleyebiliriz. Yeni model bu tasarımıyla diğer KIA logolu araçlardan da ayrılıyor. Bagaj kapağı üzerindeki büyük KIA logosunu da yenilikler arasında sayabiliriz. Plakalık ise bu bölümün altına konumlandırılmış.

Yeni Sportage’nin ön tarafına geçtiğimizde ise oldukça cesur bir far tasarımı ile karşılaşacağımızı söylemek yanlış olmaz. Markanın ‘kaplan burnu’ ızgarası da yeni tasarım felsefesi doğrultusunda çok daha büyük olarak karşımıza çıkacak. Bunların yanı sıra KIA’nın gizlemediği tek şey olarak ise jantları sayabiliriz. Siyah ve krom detayların yer aldığı jantlar açıkçası oldukça şık görünüyor.

Dış tasarımda olduğu gibi iç mekanda da büyük değişiklikler yer alacak. Genişletilmiş bir bilgi-eğlence ekranının yanı sıra yeni bir direksiyon simidine ev sahipliği yapacak olan yeni KIA Sportage, malzeme kalitesi konusunda da sınıf atlamayı planlıyor gibi görünüyor. Bunların yanı sıra KIA, NVIDIA Drive platformunu da yeni Sportage modelinde yer verebilir. Bu sistemde navigasyon ve yapay zeka bağlantılı hizmetler yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu