13 Haziran’daki 2021 Türkiye GP iptal edildi

Formula 1 yönetimi tarafından 2021 Türkiye GP iptal edildi. Yapılan açıklamada yeni Covid-19 seyahat kısıtlamaları ile 11-13 Haziran tarihlerinde Türkiye’de yarışmanın artık mümkün olmadığı belirtildi.

2021 Türkiye GP için umutlar tükenmiş değil

2020 yılının ardından 2021 yılında da Türkiye, Formula 1 takvimine eklenmişti. Buna göre, 11-13 Haziran tarihlerinde Intercity İstanbul Park, Formula 1’e ev sahipliği yapacaktı. Ancak İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye alması ile birlikte soru işaretleri de artmaya başlamıştı. Bu yüzden Türkiye’den İngiltere’ye gidenlerin 10 gün karantina altında kalması gerekecekti. Çoğu takımın merkezinin İngiltere’de yer alıyor olması işleri iyice zorlaştırdı.

Türkiye GP ve Fransa GP arasında iki haftalık bir ara yer alıyor. Bu zaman zarfında Formula 1 takımlarının İngiltere’ye dönecek olması bizim için durumu daha da kötü hale getirdi. Çünkü 10 günlük zorunlu karantina, işleri iyice çıkmaza sürükledi.

Bu kapsamda diğer bir seçenek olarak bir hafta arayla gerçekleştirilecek olan Türkiye ile Azerbaycan GP’lerinin takvimdeki yerlerinin değiştirilmesi gündemde gelmişti. Ancak Azerbaycanlı yetkililerin her şeyin belirlenen tarihe göre ayarlandığını belirtmesi üzerine bu seçenek de ortadan kalktı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Formula 1 yönetimi yeni takvimi paylaştı ve 13 Haziran’daki Türkiye GP’nin iptal edildiğini duyurdu. Yine de 2021 Türkiye GP için umutlar tükenmiş değil. Organizatörler, şartların daha iyi olduğu bir dönemde yarışın gerçekleştirilmesi yönünde başvuruda bulunmuş durumda.

Türkiye’nin takvim dışı kalması ile birlikte Formula 1 yönetimi buna bağlı olarak birkaç değişikliğe daha gitti. Normalde 27 Haziran’da gerçekleştirilecek olan Fransa GP aradan Türkiye GP’nin çekilmesi ile bir hafta öne alındı. Ayrıca 23 yarışlık takvimin korunması adına Avusturya’da iki yarış yapılacağı belirtildi.

Gelen haberler her ne kadar üzücü olsa da İstanbul Park için hâlâ bir umut var diyebiliriz. Umarız 2021 Türkiye GP başka bir tarih için yeniden takvime dahil edilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu