2021 Volkswagen Polo GTI yüzünü gösterdi

Makyajlanan Polo‘nun tanıtımının ardından gözler performanslı GTI versiyonuna çevrilmişti. Volkswagen, otomobil severleri fazla bekletmeden 2021 Polo GTI modelinin ilk tanımın görselini paylaştı.

Volkswagen tarafından paylaşılan eskiz, Polo’nun Golf GTI’dan ilham alan tasarımını ortaya koyuyor

Haziran ayında piyasaya çıkacak olan yeni Polo GTI, model gamının tepesinde yer alacak. Alman üretici yeni modellerini, ”yüksek torklu önden çekiş, dinamik olarak ayarlanmış spor şasi ve etkileyici tasarım” sözleriyle ifade ediyor.

Volkswagen tarafından paylaşılan eskiz, Polo’nun Golf GTI’dan ilham alan tasarımını ortaya koyuyor. Standart versiyona göre daha farklı bir ön ızgaraya ev sahipliği yapan Polo GTI’da Golf GTI’dan tanıdığımız kırmızı şerit de unutulmamış. Aracın merkezi geniş hava girişi ise oldukça agresif görünüyor. Bal peteği şeklindeki ikili sis farının ise oldukça şık göründüğünü belirtelim.

Arkaya doğru ilerlediğimizde GTI logosunun ön çamurluklara da sıçradığını görüyoruz. Daha çıkıntılı yan marşpiyellere yer verilen aracın tavana entegra spoylerinin de daha büyük olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yenilenen modele özgün jant ve renk seçeneklerinin de yer alması muhtemel görünüyor.

Aracın iç mekanı hakkında henüz bir bilgimiz yok ancak bu bölümdeki değişiklikleri tahmin etmek güç değil. Ekstra yan desteklere sahip spor koltuklar, GTI logolu altı düz direksiyon simidi ve yine GTI logolu vites topuzu yeni modelde beklelen detaylar arasında. Bunların yanı sıra GTI versiyona özel olarak elden geçirilmiş bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge ekranını da yeni Polo GTI’da yer alacak özellikler arasında sayabiliriz.

Ailenin geri kalanına kıyasla daha sportif sürüş dinamikleri vaat eden 2021 Volkswagen Polo GTI, muhtemelen daha sert ve daha alçak bir süspansiyonun yanı sıra daha büyük frenlere sahip olacak. Selefinin sahip olduğu 2.0 litrelik dört silindirli motorun görev yapmaya devam edeceğini düşünüyoruz. 200 beygir güç ve 320 Nm tork değerlerini sunan motor sayesinde ateşli hatchback model 100 km/s hıza 6.7 saniyede ulaşabiliyordu. Modelin azami sürati ise 237 km/s olarak açıklanmıştı.

2021 Volkswagen Polo GTI bakalım rakipleri Ford Fiesta ST ve Hyundai i20 N gibi modellere karşı nasıl mücadele edecek?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu