Efsanevi Toyota Supra satışa çıkıyor

Hızlı ve Öfkeli serisinin ilk fiminde Paul Walker tarafından kullanılan Toyota Supra’yı bilmeyen yoktur herhalde. Filmleri izlememiş olsanız bile, modifiye dünyasına yaptığı etki ile bu ikonik otomobil bir şekilde karşınıza çıkmıştır. Şimdi ise turuncu renkli bu 1994 model Toyota Supra satışa çıkıyor.

Kaputun altında tamamen stock bir 2JZ motor yatıyor

Efsanevi otomobil, Barrett-Jackson adlı açık arttırma firması tarafından düzenlenecek etkinlik ile satışa sunulacak. Aracın açıklama kısmında 2001 yapımı The Fast and Furious filminin yanı sıra 2003 yılında izlediğimiz 2 Fast 2 Furious filmlerinde yer aldığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra aracın özgünlük sertifikası bulunduğunun da altı çizilmiş.

Bu otomobili hepimiz ilk filmindeki hali ile hatırlıyoruz. Peki ikinci filmde neredeydi? İlk yarış sahnesini hatırlıyor musunuz? Brian, Skyline’ı ile gelmiş S2000, RX-7 ve Supra’yı geride bırakmıştı. İlk filmde kullanılmasının ardından turuncu renkli Supra’mız işte bu sefer de altın rengiyle karşımıza çıkmıştı. ‘Slap Jack’ isimli karakterin direksiyonuna geçtiği otomobil, sahibi tarafından filmden sonra yeniden ilk haline döndürülmüş.

Lamborghini Diablo’dan tanıdığımız Candy Orange isimli gövde rengine sahip olan otomobil, ‘Nükleer Gladyatör’ adı verilen grafiklerle süslenmiş durumda. Bu grafiğe eşlik eden fıstık yeşili detaylarla birlikte aracın efsanevi renk teması tamamlanmış. Bomex gövde kiti, TRD kaput, APR alüminyum rüzgarlık ve 19 inçlik Racing Hart M5 jantlarla ile birlikte ise ikonik araç tamamlanmış.

Filmlerde kullanılan araçların iç mekanlarına genellikle özen gösterilmez. Ancak filmin çekimleri sırasında aracın iç mekanına da yer verildiği için oldukça iyi bir iç mekanla karşılaşıyoruz. Dış bölüm ile karşılaştırıldığında otomobilin oldukça sade bir kokpite sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ekstra göstergeler, direksiyon simidi, spor koltuklar ve döşemeler ile burada da bazı dokunuşlar yapılmış.

Tüm bu görsel şölene rağmen kaputun altında tamamen stock bir motor olması bizleri şaşırttı. Modifiyeye olan yatkınlığı ile bilinen ve inanılması güç değerler üretebilen 3.0 litrelik 2JZ-GTE turbo beslemeli motoru böyle görmeye alışık değiliz. Bu efsanevi motor gücünü 4 ileri otomatik şanzıman aracılığıyla arka tekerleklere aktarıyor. Taklit manuel vites topuzu sizleri yanıltmasın.

Bu efsanevi Toyota Supra, 17 ile 19 Haziran tarihleri arasında satışa sunulacak. Aracın başlangıç fiyatı henüz bilinmiyor ancak açık arttırma sonunda oldukça uçuk rakamlara çıkılacağını şimdiden söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu