Renault Megane E-Tech Electric ortaya çıkmaya başladı

Renault, elektrikli model gamını genişletmeye hazırlanıyor. İlk olarak geçtiğimiz yıl Megane eVision konsepti ile ipuçları verilen Renault Megane E-Tech Electric yakın zamanda tanıtılacak.

Megane modeli hatchback karosere veda edebilir gibi görünüyor

Tanıtım tarihi yaklaşırken, Renault yeni elektrikli modeli hakkında görseller paylaşmaya devam ediyor. Fransız üretici son olarak aracın arka bölümünü, bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge panellerini içeren resimler yayınladı. Tüm bunların yanı sıra markanın yeni logosunu da Megane E-Tech Electric üzerinde görüyoruz. 2024 yılı ile birlikte markanın tüm modelleri bu logoya kavuşacak.

Son dönemin trendine uygun olarak birbirine doğru uzanan stop lambalarına sahip olan modelde konsepte oldukça bağlı kalındığını söyleyebiliriz. Her ne kadar Megane ismini taşıyor olsa da aracın crossover gövde tipine doğru evrildiğini görüyoruz. SUV modellerin her geçen gün arttığı bu dönemde Megane modeli de hatchback karosere veda edebilir gibi görünüyor.

Aracın iç mekanından alınan görseller Renault’un bundan sonraki modellerine de ışık tutacaktır. Oldukça teknolojik görünen iç mekanda sunulan geniş dijital ekranlar başrolde yer alıyor. Geniş bilgi-eğlence sisteminin hemen altında dışarı doğru uzanan kablosuz şarj bölümü kullanıcılara daha rahat ulaşım imkanı sağlayacaktır.

Renault, Megane E-Tech Electric modelini Alliance’nin CMF-EV platformu üzerinde inşa etmiş. Aynı platforma sahip Nissan Ariya, 60 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapıyor. 218 beygir güç ve 300 Nm tork üretebilen Ariya, 100 km/s hıza 8 saniyeden daha kısa sürede ulaşabiliyor. Tüm bu bilgileri göz önüne aldığımızda Megane’nin sıfır emisyonlu kardeşinden de benzer bir performans bekleyebiliriz.

Renault Megane E-Tech Electric, Fransız üreticinin ‘Yeni Dalga’ politikasının ilk temsilcilerinden. Bu plan doğrultusunda Renault, 2030 yılında sattığı 10 aracın 9’unun elektrikli olmasını hedefliyor. Şirket ayrıca 2030 yılına kadar yeni araçlarda en yüksek geri dönüştürülmüş malzeme yüzdesine sahip olmayı planlıyor. Renault, 2025 yılına kadar ise C ve D segmentlerinde 7 elektrikli model piyasaya sürecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu