Renault da logo değişim trendine ayak uydurdu

Markalar birer birer logolarında değişikliğe giderken bu trende Renault da katıldı. Çoğu üreticinin yaptığı gibi Renault da logo tasarımında üç boyutlu düzene veda ediyor. Bu logoyu taşıyan ilk üretim modelini ise 2022 yılında göreceğiz.

”Renault 5 prototipinin aldığı güçlü tepkiler, markayı bu logoyu resmileştirmeye itti”

İlk olarak Renault 5 prototipinde gördüğümüz yeni logo markanın geleceğine şekil verecek. Markanın 1925 yılından bu yana taşıdığı ‘elmas’ şekli yeni logoda da korunmuş. Ancak Fransız marka bu logoyu minimalist bir şekilde ele almış. Ayrıca yeni logoda özellikle elektrikli modellerde LED aydınlatma da kullanılacaktır.

Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal, yeni logo hakkında ”Renault 5 prototipinin aldığı güçlü tepkiler, markayı bu logoyu resmileştirmeye itti.” açıklamasında bulundu. 2022 yılı ile birlikte hayatımıza girecek olan yeni logo 2024 itibariyle tüm modellere yayılacak.

Vidal logonun tasarımını ise ”Daha ikonik, basit, anlamlı ve zamansız bir imza olması, gereksiz efektler veya renkler olmadan, grafik mirasımızın önemli bir parçası olan çizgilerin çağdaş bir şekilde ele alınması için yeniden yorumlandı.” sözleriyle özetledi.

Yıllar içinde birkaç kez değişmesine rağmen ‘elmas logo’ ilk olarak 1992 yılında 3 boyutlu olarak tasarlanmıştı. O günden bu zamana kadar değişmeden gelen logo, yeni çağ ile birlikte değişecek.

Biz yeni logoyu beğendik. Yeni logoda olduğu gibi Renault 5 prototipindeki tasarım unsurlarının da devam etmesini bekliyoruz. Bakalım Fransız üretici yeni logosunu modellerine nasıl aktaracak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu