Yeni BMW 2 Serisi Coupe’den yeni görseller geldi

Yeni BMW 2 Serisi Coupe artık tanıtım gününü bekliyor. Geliştirme çalışmalarında artık son aşamaya gelinen spor otomobilin yaz sonunda üretime geçeceğine inanılıyor.

BMW, süspansiyon, şasi, amortisör, direksiyon ve fren sistemlerini mükemmelleştirmek için fazla mesai harcıyor

BMW, geliştirme aşamasında Nürburgring’in yeni BMW 2 Serisi Coupe’ye ev sahipliği yaptığını belirtti. Bavyeralı otomobil üreticisi süspansiyon, şasi, amortisör, direksiyon ve fren sistemlerini mükemmelleştirmek için bu pistte fazla mesai harcıyor. Testler ayrıca Münih çevresindeki halka açık yollarda ve markanın Maisach’taki test bölgesinde de devam ediyor.

BMW tarafından paylaşılan kamuflajlı prototipin bu görüntüleri bize aracın nasıl görüneceğine dair çok iyi bir fikir vermiyor. Acak BMW dış tasarımın yeni bir ön rüzgarlık, splitter, hava perdeleri ve hava deflektörleri ile daha aerodinamik bir yapı sağlandığını belirtiyor.

Aracın gövdesinin altına ise daha fazla hakimiz. Yeni 2 Serisi Coupe model gamının tepesinde M2 gelene kadar M240i xDrive Coupe yer alacak. 374 hp güç üreten bir BMW TwinPower Turbo sıralı altı motora sahip olan modelde 8 ileri Steptronic Sport şanzımana yer verilmiş. Bu sistem her ne kadar xDrive dört tekerlekten çekiş sistemli ile gücünü yere aktarıyor olsa da arkadan çekişli olacağı belirtildi. Bu versiyonda ayrıca M Sport diferansiyel de kullanılmış.

BMW, yeni 2 Serisi Coupe ailesinin genel anlamda daha rijit bir yapıya sahip olacağının da altını çiziyor. BMW, statik burulma sertliğinin önceki modele göre yaklaşık yüzde 12 arttığını söylüyor. Tüm versiyonlar ayrıca aracın sportifliğini ve sürüş konforunu artıran adaptif amortisörlere sahip olacak. Elektronik olarak kontrol edilen amortisörlere sahip Adaptif M Şasi bir seçenek olacaktır. Elektronik olarak kontrol edilen amortisörlere sahip Adaptif M Şasi ise opsiyon listesindeki yerini alacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu