2021 Honda Civic Hatchback kendini gösterdi

Yeni nesil Honda Civic Sedan‘ı geçtiğimiz ay yapılan tanıtım ile görme fırsatı yakalamıştık. Yeni tasarımı ile daha olgun bir görünüme kavuşan modelin şimdi de Hatchback versiyonu gün yüzüne çıktı. 2021 Honda Civic Hatchback, Sedan kardeşine göre daha sportif ögelere ev sahipliği yapıyor.

Sedanın aksine hatchback modelde 6 ileri manuel şanzıman yine seçenekler arasında

Yeni Civic Hatchback’e önden baktığımızda sedan ile neredeyse aynı. Bu bölümdeki tek fark olarak altıgen detaylı ön ızgarayı sayabiliriz. Arkaya doğru ilerlediğimizde ise durum biraz daha değişiyor. Daha eğimli bir tavan çizgisine ev sahipliği yapan model, arka bölümde bizleri bagaj kapağına entegre bir spoyler ile karşılıyor. Spoylerin hatlarını takip eden ince şeritle birbirine doğru uzanan stop lambaları da sedandan oldukça farklı.

İç mekana geçtiğimizde tanıdık bir görüntüyle karşılaşıyoruz. Sedanda gördüğümüz ve çok beğendiğimiz bal peteği desenli detay hatchback versiyonda da kendisine yer bulmuş. Yeni nesil ile birlikte daha modern bir kokpite ev sahipliği yapacak olan Honda Civic’te 7 veya 10.2 inçlik dijital gösterge ekranı tercih edilebilecek. Ön konsolun üzerinde konumlandırılan bilgi-eğlence sistemi ekranları ise 7 ve 9 inçlik iki seçeğene sahip. Daha büyük dokunmatik ekran ile birlikte Honda Civic’te Android Auto ve Apple CarPlay desteklerini almak da mümkün. Honda ayrıca arka koltukta yolculuk edenlerin 36 mm daha geniş diz mesafesine sahip olacağının altını çiziyor.

Kaputun altında artık aşina olduğumuz 182 beygir güç ve 240 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik turbo beslemeli motor yer alacak. Sedan karoserin aksine hatchback modelde bu motor ile birlikte 6 ileri manuel şanzıman tercih edilebilecek. Manuel şanzıman tercih etmeyenler için ise CVT hâlâ tek seçenek. Bu motorun yanı sıra 160 beygir güç üretebilen 2.0 litrelik 4 silindirli atmosferik ünite diğer ülkelerde giriş seviyesinde sunulacak.

Honda, yeni Civic Hatchback’te gövdenin altında da geliştirmelere gitmiş. Yeni nesilde daha rijit bir yapıya kavuşan modelin süspansiyonları elden geçirilirken daha hisli bir direksiyonda kendisine yer bulmuş. Bu değişiklikler ile aracın yol tutuş kabiliyetinin arttığını dile getiren Japon üretici, gürültü ve titreşimin azaldığı iddiasında.

Son olarak, yenilenen modelde güncellenen sürücü destek sistemleri yer alacak. Honda Sensing adı verilen sistem, yeni nesil ile birlikte daha hızlı bir işlemciye, güncel bir yazılıma ve daha geniş açılı bir kameraya ev sahipliği yapıyor. Bu geliştirmeler ile birlikte destek sistemlerinin daha hızlı ve doğal tepkiler verdiği belirtildi.

Genel anlamda baktığımızda 2021 Honda Civic Hatchback piyasadaki iddiasını sürdürecek gibi görünüyor. Daha olgun tasarımı da buna katkı sağlayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu