Türkiye GP yine yeni yeniden Formula 1 takviminde

Formula 1, Türkiye Grand Prix’sinin bu sezon takvime geri döneceğini ve İstanbul Park’taki yarışın Ekim ayı başında yapılacağını duyurdu. 1-3 Ekim tarihlerinde Singapur’da yapılması planlanan yarışın iptal edilmesinin ardından Türkiye GP, bu yarışın yerini almış oldu.

Singapur GP’nin iptal olması Türkiye’ye yaramış oldu

Bilinidği gibi Türkiye GP uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle takvimden çıkarılmıştı. Normalde 11-13 Haziran tarihleri arasında yapılması planlanan yarış, pandemi nedeniyle İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye alması ile iptal edilmek zorunda kalmıştı. Çoğu takımın merkezinin İngiltere’de bulunuyor olması Formula 1 yönetimini böyle bir karar almaya itmişti. Ancak organizatörler, sezonun ilerleyen döneminde Türkiye GP’nin yeninden takvime eklenme ihtimalinin de bulunduğunu dile getirmişlerdi.

Singapur GP’nin iptal edilmesi ile birlikte bugün bu ihtimal gerçeğe dönüşmüş oldu. COVID-19 salgını sonrası yaşanan seyahat kısıtlamaları nedeniyle Singapur GP’nin iptal olması Türkiye’ye yaramış oldu. Türkiye’de salgının yavaşlaması ile seyahat kısıtlamaları da ortadan kalkmaya başlamıştı. Tüm bu gelişmeler üzerine uygun koşulları en kısa sürede sağlayabileceğini daha önce de ispat eden Türkiye, bu sayede tekrar takvime girmiş oldu. F1’den yapılan açıklamada, “Diğer organizatörlerle yaptığımız görüşmelerden sonra, sıkı güvenlik protokollerimiz altında bir sonraki yarışa seyahat edebileceğimizden eminiz.” ifadeleri yer aldı.

Pandemi konusunda oldukça dikkatli adımlar atan Formula 1 yönetimi “Formula 1 topluluğu, bu sezon güvenli bir şekilde seyahat etmemizi sağlayan sıkı güvenlik önlemleriyle bu sezon yolculuk etmeye devam edecek. Bu sezon şimdiye kadar 44.000’den fazla test gerçekleştirdik, 27 pozitif vakanın oranı sadece %0.06 ve bu vakaların çoğu sezonun ilk bölümlerinde oldu. Bunun yanı sıra, F1 topluluğunun önemli bir kısmı zaten aşılandı ve yaz sonuna kadar herkesin bunu yapma fırsatına sahip olacağından eminiz. Personelimiz ve ziyaret ettiğimiz bölgelerin güvenliğini koruyacak şekilde çalışmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Formula1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali ise “Türkiye’ye Intercity İstanbul Park pistine geri dönmekten mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar harika bir yarış görmeyi umuyoruz. Intercity İstanbul Park yönetimine ve Sayın Vural Ak’a bu etkinliğin gerçekleşmesi için kişisel çabalarından dolayı teşekkür etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini belirten Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1TM’i 9 yıllık aradan sonra geçtiğimiz yıl ülkemize kazandırma mutluluğunu yaşamıştık. Başarıyla tamamladığımız yarışın ardından; Formula 1 yönetimi, takımlar ve pilotlar tarafından yoğun övgüyle bahsedilen pistimize yarışları tekrar getirebilmek için o günden bu yana çalışmalarımızı sürdürdük.  Sizlerin de bildiği üzere yarışı Haziran ayı içerisinde gerçekleştirmek üzere anlaşmış, fakat sonrasında seyahat kısıtlamaları nedeniyle organizasyon gerçekleştirilememişti. 2021 yılı takvimi içerisindeki tüm fırsatları yakından takip ettik ve tekrar takvime girmeyi başardık. Formula 1 yönetimi de yarışları İstanbul’da gerçekleştirmek için çok istekli davrandı. 1-2-3 Ekim’de Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için çok iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bilet satışlarına en kısa sürede başlıyoruz”

Yarışseverlerin en merak ettiği konuların başında gelen ‘bilet satışları’ ile ilgili olarak ise şunları söyledi: “Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz. Halkımızın ve yabancı misafirlerimizin bu heyecana ortak olmasını biz de çok istiyoruz. Devletimizin aldığı pandemi önlemleri ve çalışmaları sayesinde yarışımızı seyircili olarak gerçekleştireceğiz. Yarışı gerçekleştireceğimiz tarih Türkiye’de ve İstanbul’da turizm sezonunun da sürdüğü zamanlara denk geliyor. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1 organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız” dedi

Bizler de bu haberi sizlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Umarız aşılanma sürecinin hızlanması ve pandeminin azalması ile birlikte seyirciler ile birlikte coşku dolu bir Türkiye GP izleme fırsatı yakalarız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu