Maybach’ın ilk elektrikli modeli geliyor: EQS SUV

Mercedes-Maybach EQS SUV olarak adlandırılan modelin önümüzdeki yıl tanıtılmasını bekliyoruz.

Mercedes-Benz geçtiğimiz günlerde 2025 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli birer versiyonu olacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından Alman üretici ilk elektrikli Maybach modelinin teaser görselini yayınladı. Mercedes-Maybach EQS SUV olarak adlandırılan modelin önümüzdeki yıl tanıtılmasını bekliyoruz.

Maybach logolu model beklendiği gibi standart EQS SUV’a göre çok daha lüks odaklı olarak karşımıza çıkacak. Son zamanlarda internette SUV modelin birçok görseli dolaşıyor ancak bu araçlarda kullanılan ağır kamuflaj dolayısıyla yorum yapmak bir hayli zor. Paylaşılan fotoğrafta ise elektrikli SUV modelin arka sütunu ve LED stop lambalarına göz atma fırsatı yakalıyoruz.

Dikkatimizi çeken ilk detay Mercedes-Maybach EQS SUV’un LED stop lambaları oluyor. Her ne kadar isimlerini paylaşıyor olsalar da SUV modelde, EQS Sedan‘dan farklı bir stop lambasını benimsenmiş. Oldukça dar açılı ve karanlık olan teaser görselinde bunun yanı sıra iki renkli gövdeyi görebiliyoruz. Maybach logosu da her zamanki gibi arka sütundaki yerini almış.

Maybach’ın ilk elektrikli modeli ile ilgili teknik detayları ise henüz bilmiyoruz. Ancak EQS sedan ile aynı altyapıyı kullanmaları muhtemel görünüyor. Elektrikli modeller için özel olarak geliştirilmiş bir platform üzerinde yükselmesini beklediğimiz Maybach EQS SUV, en az iki elektrik motorlu düzene ev sahipliği yapacaktır. Gelen bilgilere göre Mercedes-Benz, EQS Sedan modelinin 700 beygirden fazla güce sahip bir versiyonu üzerinde çalışıyormuş. Benzer bir düzeni Mercedes-Maybach EQS SUV’da da görmeyi bekleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu