Tesla’nın Avustralya’daki batarya tesisinde yangın

Avustralya’da Tesla tarafından inşa edilen Megapack batarya tesisinde yangın meydana geldi. Yangın ile birlikte fabrikadan yayılan zehirli dumanlar büyük endişe yarattı.

Tesla tarafından üretilen Victorian Big Battery’nin güney yarım küredeki en büyük batarya olduğu belirtiliyor

Cuma sabahı meydana gelen yangına itfaiye ekipleri gece boyunca müdahalelerde bulunmuş. Bataryalardan çıkan zehirli gazlar durumu bir kat daha zorlaştırmış.

Avustralyalı ABC News haberine göre, Avustralya’nın Geelong yakınlarındaki Victorian Big Battery sahasında 13 tonluk bir lityum batarya alev alarak yangına sebebiyet vermiş. Alevler daha sonra yan taraftaki batarya depolarına yayılmış.

Alevlerin yayılmasının ardından 150’den fazla itfaiye ekibi bölgeye yönlendirilmiş. Bunun yanı sıra itfaiye ekiplerinin zehirli gazlardan etkilenmesi durumunda müdahale etmek için birçok ambulansın da yangın alanında görevlendirildiği belirtiliyor.

https://www.facebook.com/watch/?v=4391895304200139&t=1

Bataryaların yanması ile oluşan zehirli gazın çevre yerleşkelere ulaşmasından endişe eden ekipler Geelong kentini de uyarmış. Bu bölgede yaşayanların pencerelerini ve bacalarını kapatmaları tembih edilirken, evcil hayvanlarının da içeri alınması için uyarılarılar bulunulmuş.

Bölgeden aldığımız duyuma göre yangın nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmamış. Yetkililer ayrıca yangının kontrol altına alındığını da belirtti. Tesisin bazı bölgelerinde ise yangının kendi kendine sönmesinin beklendiği söylendi.

Bölgede bulunan yetkili bu konu hakkında yaptığı açıklamada, ”Soğutmaya çalışmak sadece süreci uzatır. Yangın 8 ile 24 saat arasında kendi kendine sönerken biz de burada onu kontrol altında tutacağız.” ifadelerini kullandı.

Tesla tarafından üretilen Victorian Big Battery’nin güney yarım küredeki en büyük batarya olduğu belirtiliyor. 500.000 eve 1 saatlik elektrik sağlama kapasitesine sahip olan tesis, Avustralya’da yaz aylarında meydana gelen elektrik kesintilerinde devreye girmesi için kurulmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu