Volkswagen Caddy PanAmericana, SUV’lara kafa tutuyor

Volkswagen, beşinci nesil Caddy‘yi 2020 yılında tanıtmıştı. Alman üretici şimdi ise model gamını daha maceracı bir versiyonla genişletiyor. Volkswagen Caddy PanAmericana, önceki nesildeki Caddy Alltrack’ın yerini alacak.

Arazi kabiliyetini maksimuma çıkarmak isteyenler için 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuluyor

Adını, Amerika’yı en kuzeyinden güneyine kadar başlı başına uzanan Panamerikan Karayolu’ndan alan model, böylece sağlam yapısını da vurguluyor. Tamponlarda, çamurluklarda ve yan marşpiyelde kullanılan plastik eklentiler de aracın bu vurgusunu doğrular nitelikte. Bunun yanı sıra gövde altı korumasıyla da arazi kabiliyetinin sadece görselde kalmadığını söyleyebiliriz. Tüm bunların yanı sıra çeşitli yerlerde görebileceğimzi PanAmericana logosu, krom tavan rayları ve siyah detaylı 17 inçlik jantlarıyla Caddy PanAmericana standart versiyondan ayrılıyor.

İç mekana geçtiğimizde büyük bir değişiklikle karşılaşmıyoruz. Bu bölümdeki farklılıklar arasında alüminyum pedalları, PanAmericana logolarını ve gümüş renkli kapı eşiklerini sayabiliriz. Style donanım seviyesinden itibaren dijital gösterge paneli ile sunulan Caddy PanAmericana, 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ekranına ev sahipliği yapıyor.

Artık ticari otomobillerin de konfor ve güvenlik konusunda binek otomobilleri yakaladığını söyleyebiliriz. Yeni Caddy PanAmericana da bu tezimizi destekliyor. Yeni modelde yarı otonom sürüşe imkan sağlayan 19 farklı sistemi içerisinde barındıran Travel Assist sunulmuş.

MQB platformu üzerinde yükselen Caddy PanAmericana’nın kaputunun altında ise 1.5 TSI ve 2.0 TDI motorlar yer alacak. 1.5 litrelik benzinli TSI ünite 115 beygirlik güç sunarken dizel cephesinde iki farklı güç seçeneği bizleri bekliyor. 2.0 litrelik TDI ünite 102 ve 122 beygirlik iki farklı seçeneğe sahip olacak. Tüm motorlar 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilirken, 102 beygirlik dizel ünitede 7 ileri DSG şanzıman seçeneği de sunuluyor.

Volkswagen Caddy PanAmericana gücünü standart olarak ön tekerleklere iletecek. Ancak ünlü ticari modelin arazi yeteneklerini görmek isteyenler güçlü dizel motor seçeneği ile birlikte 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemini de tercih edebilecekler. 1.5 tona kadar çekme kapasitesine sahip olan modelin kargo versiyonunun yük kapasitesi 679 kg olarak açıklandı.

Volkswagen Caddy PanAmericana, Almanya’da 32.207,35 €’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip model için istenen fiyat ise 38.460,80 €.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu