2021 Honda NSX Type S resmen onaylandı

Yıllarca süren söylenti ve spekülasyonlardan sonra Honda (Acura), NSX Type S modelini resmen onayladı. 12 Ağustos’ta Monterey Otomobil Haftası’nda görücüye çıkacak olan süper otomobil, “daha fazla güç, daha iyi hızlanma, daha keskin yol tutuşu ve daha duygusal bir sürüş deneyimi” sunmayı vadediyor.

Honda NSX Type S’ten sadece 350 adet üretilecek

Honda yeni modeli hakkındaki ayrıntıları şimdilik gizli tutuyor. Ancak NSX Type S’nin “geliştirilmiş” çift turbo V6 motorun yanı sıra Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive sistemi ile donatılacağını doğrulandı.

Yeni performanslı versiyonun teknik verilerini henüz bilmiyoruz. Standart modelin kaputunun altında ise 507 beygir güç ve 550 Nm tork üretebilen 3.5 litrelik çift turbo beslemeli V6 motor yattığını hatırlatalım. Bu içten yanmalı motorun yanı sıra 3 farklı elektrikli güç ünitesi ile birlikte süper otomobil toplamda 581 beygir güç ve 645 Nm tork değerleri sunuyor. Type S’te bu değerlerin üzerine ne kadar koyulacağını gerçekten merak ediyoruz.

Honda, model hakkında fazla bir detay paylaşmazken bir video ve birkaç fotoğraf paylaşmakle yetindi. Yapılan paylaşımlarda süper otomobilin 5 kollu jantlar ile birlikte NSX imzalı fren kaliperleri taşıdığını görüyoruz. Dikkat çeken diğer detaylar arasında daha agresif bir difüzör, karbon fiber detaylar ve model numarasını gösteren plakaları sayabiliriz.

Bu görsellerden de anlaşılacağı üzere bu modelden sadece 350 adet üretilecek. Acura logolu otomobillerin 300 tanesinin ABD için ayrıldığı belirtiliyor.

Tüm bu heyecanlandıran gelişmelerin ardından NSX‘in üretimine 2022 yılının ardından son verileceği haberini almak bizleri üzdü. Görünüşe göre Honda NSX, Type S ile birlikte bizlere veda edecek.

Ancak bu ayrılığın süresi kısa olabilir. Japon üretici elektrik çağında da spor otomobillerden uzaklaşmayacaklarını belirtmişti. Bu açıklama ile birlikte yeni NSX’in elektrikli bir süper otomobile dönüşmesi bizleri şaşırtmayacaktır. Umarız bu sefer yeni model için 10 yıl beklemek zorunda kalmayız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu