Volkswagen manuel şanzımanlara veda ediyor

Yapılan iddialara göre Volkswagen, 2030 yılına kadar manuel şanzımanlı modelleri terk etmek istiyor.

Yeni nesil Volkswagen Tiguan’ın sadece otomatik şanzımanla sunulacağı da gelen haberler arasında.

Alman marka elektrikli modellere büyük bir önem veriyor ve 2030 yılına gelindiğinde özellikle Avrupa piyasasındaki ürün gamını sadece elektrikli modellerden oluşturma peşinde. Elektrikli modellerin manuel şanzıman barındırmamasından dolayı, bu yıla gelindiğinde Volkswagen ürün gamı doğal olarak manuel şanzımanlara veda edecek.

Bunun yanı sıra 2023 yılında piyasaya sürülmesi planlanan yeni nesil Volkswagen Tiguan’ın sadece otomatik şanzımanla sunulacağı da gelen haberler arasında. Aynı yıl güncellenmesi beklenen Passat’ın da düz vitese veda edeceği konuşuluyor. Auto Motor und Sport’un yaptığı habere göre bu gelişme sadece Volkswagen’i değil Skoda, Seat ve Audi modellerini de yakından ilgilendiriyor. Bu markaların da benzer zaman dilimleri içerisinde düz vitese veda edeceği söylenebilir.

Malumun ilanı olarak nitelendirebileceğimiz bu gelişme birçok sürüş tutkununu derinden üzecek. Böyle bir gelişmenin er ya da geç gerçekleşeceğini biliyorduk. Artık düz vitesin yaşam alanları iyice daralıyor. Volkswagen’in Golf GTI ve Golf R gibi performanslı modellerinde manuel şanzıman konusunda nasıl bir yol izleyeceğini ise merak ediyoruz.

Artık bazı üreticiler spor otomobillerinde bile düz vites seçeneği sunmuyor. Nissan Z‘nin bu açıdan manuel şanzımanıyla öne çıkacağını şimdiden söyleyebiliriz. En azından performanslı modellerde düz vitesin daha uzun süreler hayatımızda olmasını diliyoruz.

Düz ve otomatik vites seçenekleri arasında sizin tercihiniz hangisi olurdu?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu