Cupra’dan heyacanlandıran konsept: UrbanRebel

Cupra’nın yeni UrbanRebel konsepti tasarımıyla büyük heyecan yarattı. Bir yarış arabasını andıran konsept model çılgın bir ateşli hatchback modele göz kırpıyor. Devasa arka kanadı ve aerodinamik jantlarını muhtemelen göremeyeceğiz ancak Cupra bu otomobili 2025 yılında yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

UrbanRebel, 3.2 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor

Münih Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıkan konsept model, Volkswagen’in MEB platformu üzerinde yükseliyor. Elektrikli otomobiller için üretilen bu platformun en küçük versiyonuna sahip olan otomobil, Volkswagen Grubu’nun ileriki dönemde ortaya koyacağı diğer küçük elektrikli otomobillerin de öncüsü olacak.

Hemen her açıdan oldukça etkileyici görünen konsept otomobil, agresif tasarımını bir kat daha arttıran devasa ön splitter’ı ile dikkat çekiyor. Üçgen formlu farlarıyla sinirli bir bakışa sahip olan modelin bölünmüş LED aydınlatma grubu da oldukça farklı görünüyor. Ön çamurluktan C sütununa kadar uzanan kıvrım ve geniş çamurluklar da aracın karakterini ortaya koyuyor.

Arka bölümde devasa kanat başlı başına dikkat çekici bir etken. Ortada konumlandırılan Cupra logosundan itibaren uzanan ince LED şeridin arka kanada uzanmasıyla bu bölümün etkisi bir kat daha artmış. Devasa difüzör ve arka lastikleri ortaya koyan tampon ile aracın agresifliği gözler önüne seriliyor. Aracın içi ise tam bir yarış otomobili gibi tasarlanmış.

Cupra yaptığı açıklamada konsept modelin elektikli motorunun 340 beygir gücüne sahip olduğunu açıkladı. Sınırlı süreler için 435 beygire kadar güç üretebileceğisöylenen bu motor, UrbanRebel konseptini 100 km/s hıza sadece 3.2 saniyede ulaştırmayı başarıyor.

Tasarımın üretim versiyonuna aynen yansımayacağı gibi bu gücü de üretim modelinde bulamayacağız. Bu gücün yarısından daha azını üretecek olan modelin 0-100 hızlanmasının da 7 saniye civarında olmasını bekleyebiliriz.

Konsept model, üretim versiyonuna geçerken agresif birçok detayı kaybedecektir. Modelin kazanacağı tek şey ise arka kapıları olacak. 5 kapılı otomobillere olan ilginin sonucunda Cupra’nın da konsept modele 2 kapı daha eklemesi sürpriz olmayacaktır.

İspanya’daki Martorelli Seat-Cupra fabrikasında Volkswagen markalarına ait 500.000’den fazla elektrikli otomobil üretilmesi planlanıyor. Cupra UrbanRebel da bu modellerden biri olacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu