Hyundai’nin sevimli hayaleti: Casper

Hyundai, en küçük SUV modeli Casper’ı gün yüzüne çıkardı. 2021 yılının son çeyreğinde piyasaya sürülmesi beklenen A segment SUV modeli Casper, şirin tasarımı ve küçük boyutlarıyla öne çıkıyor.

Hem ismi hem tasarımı ile yeni SUV model bizlere ‘sevimli hayalet Casper’ı hatırlatıyor

Hem ismi hem tasarımı ile yeni SUV model bizlere ‘sevimli hayalet Casper’ı hatırlatıyor. Ancak Hyundai, modelin ismini Bobby “Casper” Boyden tarafından 70’lerde ortaya konan ünlü kaykay çevirme hareketinden aldığını belirtti.

Yeni SUV modelin tasarımına geçecek olursak; ilk dikkat çeken detay tampon üzerine konumlandırılan büyük yuvarlak LED farlar oluyor. Hyundai’nin çift farlı düzeni devam ettirdiği modelde, marka logosu ise üst aydınlatma grubunu birleştiren siyah şerit üzerine konumlandırılmış. Yeni Casper, giriş seviyesi modelinde gri bir ön ızgara ile birlikte gelecek. Turbo beslemeli motora sahip daha güçlü versiyona göz attığımızda ise ilave hava girişlerini görüyoruz. Ara soğutucuya hava girişini sağlayan bu bölümlerin de LED farlarla uygun bir şekilde yuvarlak tasarlandığını görüyoruz.

Arka bölüme geçtiğimizde ise ortaya konumlandırılan Hyundai logosuna kadar uzanan LED grafikli stop lambaları gözümüze çarpıyor. Arka cam ile entegre edilmiş olan aydınlatma grubu, yine tampon üzerine yerleştirilen dairesel stop lambaları ile tamamlanmış. Ön ve arka bölümde kullanılan dairesel detaylar ile birlikte Koreli üretici tasarımda bütünlüğü de sağlamış.

Hyundai, şişkin çamurlukları, tavan rayları, plastik korumalıklar ve nispeten yerden yüksek yapısı ile Casper’ın SUV karakterini ortaya koyuyor. Aracın arazi kabiliyetini tabi ki bilemiyoruz ancak görsel anlamda Hyundai’nin iyi bir iş başardığını söyleyebiliriz.

Gelen bilgilere göre Casper, 3.595 mm uzunluğa, 1.595 mm genişliğe, 1.575 mm yüksekliğe ve 2.400 mm dingil mesafesine sahip. Tüm bu boyutları göz önüne aldığımızda Casper’ın ağabeyleri Bayon ve Kona‘dan oldukça küçük olduğunu söyleyebiliriz. Boyutları ve tasarmıyla Hyundai Casper tam olarak Suzuki Ingis’e rakip olacak gibi görünüyor.

Hyundai’nin yeni SUV modeli, i10 ve Kia Picanto gibi A segment modellerinin temelini oluşturan K1 platformunu üzerinde yükseliyor. Yeni model, Kore pazarında 1.0 MPI ve 1.0 T-GDI olmak üzere iki adet üç silindirli motor ile sunulacak. i10’da sırasıyla 67 ve 100 beygir üretebilen bu motorların benzer bir güç seviyesinde Casper’da da kullanılmasını bekliyoruz. Sadece önden çekişli olarak sunulması beklenen Casper’ın gücünü de yine i10’daki gibi 5 ileri manuel ya da 5 ileri yarı otomatik şanzımanla yere aktarması muhtemel görünüyor. Bunun yanı sıra tamamen elektrikli bir versiyonun da planlar dahilinde olduğu iddia edildi.

Casper’ın hangi pazarlarda satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Üretimine 15 Eylül’de Kore’de başlanacak olan model hakkında ilerleyen günlerde daha fazla bilgiye ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu