Japon pazarına özel yeni Nissan GT-R geliyor

Nissan, yeni Z modelinin tanıtımının ardından spor otomobil atağına devam ediyor. Otomobil üreticisi 14 Eylül tarihinde Japon pazarına özel yeni bir Nissan GT-R modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

2007 yılında hayatımıza giren GT-R R35 makyaj operasyonuna hazırlanıyor

Kulağa çok heyecanlandırıcı geliyor olsa da tamamen yeni bir model yerine muhtemelen bir güncelleme ile karşı karşıyayız. Yarın tanıtılacak olan model ile birlikte GT-R R35 üçüncü kez makyaj operasyonuna tâbi tutulmuş olacak. Önceki iki operasyonda da olduğu gibi gövde ve iç mekan tasarımındaki küçük değişikliklerin yanı sıra aracın gücünün de bir miktar artmasını bekleyebiliriz.

2007 yılında hayatımıza giren Nissan GT-R R35, 2010 yılında küçük değişikliklere sahne olmuştu. 2012 yılına geldiğimizde ise büyük bir performans artışının yanı sıra tasarım anlamında da küçük değişiklikler yaşadı. 2013 yılında tekrar küçük değişikliklere ev sahipliği yapan ikonik model, 2016 yılında ikinci kez büyük değişiklikler ile karşımıza çıkmıştı. Yaklaşık olarak 5 yıl arayla yapılan bu büyük değişikliklerin bir yenisinin de sırası 2021 yılı itibariyle gelmiş gibi görünüyor.

Mevcut model 572 beygir güç ve 633 Nm tork üretiyor. Model gamının tepesinde yer alan Nismo takılı versiyonun ise 608 beygir güç ve 652 Nm tork ürettiğini biliyoruz. Yeni Nissan GT-R modelinde de Nismo’ya yaklaşılabileceğini düşünüyoruz.

Gelen raporlar da bizim düşüncemizi kanıtlar nitelikte. Yapılan iddialara göre yeni GT-R, 600 beygir güç ve 883 Nm tork üretebilen yarı hibrit bir güç ünitesine ev sahipliği yapabilir. Diğer bir iddia ise yeni modelin, Italdesign tarafından tasarlanan GT-R50’nin motorunu kullanacağı yönünde. 720 beygir güç ve 780 Nm torka sahip GT-R50 modelinin 1 milyon Euro’luk fiyat etiketi ve sadece 50 adet üretilecek olması dolayısıyla bu iddiayı pek olası bulmuyoruz açıkçası.

Yarın ne ile karşılaşacağımız henüz bilmiyoruz ancak bu modelin bir GT-R olması bile bizi heyecanlandırmaya yetiyor. Artık ömrünün sonuna yaklaşmış olan bu ikonik modelin son versiyonlarından biriyle karşı karşıyayız ve merakla tanıtımı bekliyoruz. Yeni modelin yarın sabah Türkiye saati ile 8.30’da tanıtılması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu