1 milyon dolarlık Nissan GT-R50 için resmi tanıtım filmi

Nissan’ın efsane GT-R modelinin 50. yılına özel versiyonunu ayrıntılı olarak görmek için hepimiz Cenevre Otomobil Fuarı’nı beklemeye koyulmuştuk. Ancak koronavirüs salgını nedeni ile fuarın iptal olması ile birlikte Nissan GT-R50 By Italdesign modelinin tanıtımı da ertelenmişti.

Bu özel modelin tanıtımı konusunda iki şirket en sonunda geçtiğimiz İtalya’nın Cervesina kentindeki Tazio Nuvolari yarış pistini seçmişlerdi. Yapılan canlı yayın ve paylaşımlar ile aracı çeşitli açılardan görme fırsatı yakalamış ve teknik verilerini öğrenme fırsatı yakalamıştık. Şimdi ise sıra Nissan GT-R50 By Italdesign’in resmi tanıtım filmine geldi.

Nissan GT-R50 By Italdesign

Paylaşılan film, Nissan GT-R’ın doğal yaşamı olan pistte bir virajdan diğerine ilerlemesini konu alıyor. 2007 yılından beri piyasada olduğunu düşündüğümüzde aslında en yaşlı modellerden biri olan GT-R, sahip olduğu yeni gövdesi ile yaşını hiç belli etmiyor. Özgün ve dikkat çekici tasarımının yanı sıra Nissan GT-R50 By Italdesign sunduğu kişiselleştirme seçenekleriyle de sahibini özel kılmayı hedefliyor. Görsel değişikliklerin yanı sıra Nissan GT-R50 elden geçirilen süspansiyonları, geliştirilmiş fren sistemi, özel jantları ve bunun gibi birçok detayı içerisinde barındırıyor.

Godzilla lakaplı standart modeldeki 3.8 litrelik çift turbo beslemeli V6 motora ev sahipliği yapan Nissan GT-R50, 720 beygir güç sunuyor. GT-R Nismo‘ya göre 112 beygir fazla güce sahip olan GT-R50’nin motorunda da yine Nismo imzası bulunuyor.

1 milyon dolardan başlayan fiyatıyla dudak uçuklatan Nissan GT-R50’nin üretimi de adına uygun şekilde sadece 50 adet ile sınırlı olacak. Bu oldukça özel modelin teslim tarihinin ise 2020 yılının sonu veya 2021 yılının başında olması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu