Lamborghini, elektrikli otomobilini 2027’de tanıtacak

Lamborghini, 2024’ün sonuna kadar tüm ürün grubunu elektriklendireceğini ve on yılın ikinci yarısında dördüncü bir model ortaya koyacağına dair Direzione Cor Tauri yol haritasını bu yılın başlarında sunmuştu.

İtalyan üreticinin 2+2 oturma düzenine sahip elektrikli bir otomobil üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Şirketin dördüncü modelinin bir elektrikli otomobil olacağını artık herkes biliyor. Ancak Lamborghini bu gizemli model konusunda oldukça ağzı sıkı davranıyor. Tüm bu gizem içerisinde İtalyan üreticinin 2+2 oturma düzenine sahip elektrikli bir otomobil üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Bu noktada araba hakkında çok az şey biliniyor ancak Automotive News, modelin Audi ve Porsche ile işbirliği içinde geliştirildiğini belirtiyor. Yeni SSP platformu üzerinde yükselmesi beklenen model için Lamborghini’nin 2025 ile 2027 arasında bir lansmanı hedeflediği de yapılan iddialar arasında.

SSP platformunu basitçe Ölçeklenebilir Sistemler Platformu olarak Türkçe’ye çevirebiliriz. Bu platform hali hazırda Volkswagen Grubu tarafından kullanılan MQB, MSB, MLB, MEB ve PPE platformlarının halefi olarak nitelendiriliyor. Volkswagen, daha önce platformun 2026’da üretime geçeceğini ve kullanım ömrü boyunca mimari üzerine 40 milyondan fazla araç inşa edileceği için “yüksek düzeyde ölçeklenebilir” olacağını açıklamıştı.

Platform duyurulduğunda, Audi CEO’su Markus Duesmann, “SSP’yi tanıtmak, platform yönetimindeki güçlü yönlerimizden yararlanmak, segmentler ve markalar arasında sinerjiyi en üst düzeye çıkarmak için yeteneklerimizi geliştirmek anlamına geliyor. Uzun vadede, SSP’miz mekatronikteki karmaşıklığın yanı sıra MEB ve KKD’ye kıyasla daha düşük CAPEX [Sermaye Harcamaları], Ar-Ge [Araştırma ve Geliştirme], birim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak ve grubun finansal hedeflerine ulaşmasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu noktada model hakkında çok az şey biliyoruz. Ancak Lamborghini, Volkswagen’in en prestijli markalarından biri olduğu için mevcut en iyi elektrik motorlarından ve bataryalarını kullanacağından şüphe duymuyoruz.

Not: Lamborghini Asterion LPI 910-4 Concept görselleri kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu