1.250 beygirlik Lamborghini Aventador Carbonado kül oldu

Mansory tarafından modifiye edilen Lamborghini Aventador Carbonado, Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki bir tünelden geçerken alev aldı. Prag İtfaiye departmanı tarafından sağlanan resimlerde ise aracın tamamen küle döndüğü ortaya koyuldu.

V12 motorlu süper otomobil, Mansory tarafından ‘Carbonado’ karbon fiber gövde kiti ile kaplanmış. Daha önemlisi ise elden geçirilen çift turbo beslemeli motor da 1.250 beygire ulaşmış. Süper otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 2.6 saniyede tamamladığı belirtiliyor.

Modifiye edilen İtalyan egzotik, 16 Ocak öğleden sonra Bubeneč tünelinde alev almış. Neyse ki kimse zarar görmemiş ve yetkililer hızlı bir şekilde müdahale etmiş. Ancak pek çok süper otomobilde meydana gelen yangınlarda olduğu gibi, araç tamamen kül olmuş.

Lamborghini Huracan kazada ikiye bölündü !!

Bir yangın araştırmacısı yangının nedeninin teknik bir arıza olduğunu belirtirken, hasarın 5 milyondan fazla Çek kronuna (mevcut döviz kurlarında yaklaşık 200.000 Euro) mal olacağı iddiasında bulundu.

Mansory’in web sitesinde yazan bilgilere göre, standart Aventador’u 50 mm daha geniş hale getiren baştan aşağıya elden geçirilmiş karbon fiber gövdeye sahip Lamborghini Aventador Carbonado, sadece altı örnekle sınırlı. 1.250 beygirlik çift turbo beslemeli motor ve gövde kitinin yanı sıra yeni bir ön lip, yan marşpiyeller, arka kanat ve difüzöre sahip olan modelin 380 km/s hıza ulaştığı belirtiliyor.

Bakalım bu baştan aşağı modefiye edilen süper otomobil yeniden hayata dönebilecek mi?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu