Macerayı seven kalabalık aileler için: 2022 Dacia Jogger

Dacia, 2021 IAA Mobility Fuarı öncesinde 7 kişilik Jogger modelinin üzerindeki örtüleri kaldırdı. Sandero Stepway ile birçok benzerlik içeren 2022 Dacia Jogger, station wagon ve SUV modellerin bir karışımı niteliğinde.

7 koltuklu düzeni ile dikkat çeken Jogger, markanın ürün gamındaki en uzun model olarak öne çıkıyor.

Jogger, yeni Sandero, Sandero Stepway ve Logan’da da kullanılan CMF-B platformunun genişletilmiş bir versiyonu üzerinde yükseliyor. 7 koltuklu düzeni ile dikkat çeken Jogger, markanın ürün gamındaki en uzun model olarak da öne çıkıyor.

4.547 mm uzunluğa, 1.784 mm genişliğe ve 1.632 mm yüksekliğe sahip olan modelin yerden yüksekliği ise 200 mm olarak açıklandı. Bu boyutları ile Duster’dan 206 mm daha uzun olan model, Bigster adı verilen SUV modeli gelene kadar markanın en uzun üyesi ünvanını da koruyacak.

Jogger’a ilk baktığımızda B sütununa kadar Sandero Stepway ile aynı çizgileri görüyoruz. Biraz daha geriye gittiğimizde ise 2022 Dacia Jogger, kardeşi Sandero Stepway’dan ayrılıyor. Farklı tavan çizgisi ve B sütunun ardından yükselen pencereler ile arka bölümde ferah bir hava yakalandığını şimdiden söyleyebiliriz. Dik bir şekilde inen arka bölümde çamurluk ile birlikte şekil alan stop lambaları konusunda ise Volvo’dan esinlenilmiş gibi görünüyor. Arka tampona kadar uzanan oldukça geniş bir bagaj kapağına sahip Jogger’ın modüler tavan raylarının da 80 kilograma kadar yük taşıyabileceğini hatırlatalım.

Resimleri paylaşılan Extreme versiyonunda siyah detaylar, karartılmış tampon korumaları, modele özgü kapı şeritleri yer alıyor. Sınırlı sayıda sunulacak olan bu versiyonu İnci Siyahı, Arduvaz Gri, Ay taşı grisi, Buzul Beyazı ve Terakota Kahverengi ile tercih etmek mümkün.

Üç sıralı koltuk düzeni ile rakiplerinden ayrılan 2022 Dacia Jogger, kullanışlılığı ile öne çıkmak istiyor. Üçüncü koltuk sırasında 127 mm’ye kadar diz mesafesi sunan model, 855 mm’lik baş mesafesiyle de iddialı. 60 farklı koltuk konfigürasyonuna sahip olan Jogger, üçüncü sıra koltuk pozisyonuna göre 160 ile 213 litrelik bagaj hacmi sunabiliyor. Üçüncü koltuk yatırıldığında ise Dacia’nın yeni modeli 708 ile 842 litre arasında bagaj hacmi değerlerine ulaşıyor. Tüm koltuklar yatırıldığında ise maksimum bagaj hacmi olan 1.819 litre elde ediliyor. Ayrıca kabin içinde de 24 litrelik saklama alanı yer alıyor.

İç mekanın geri kalanına göz attığımızda ise Sandero ile benzer bir görüntü ile karşılaşıyoruz. Giriş seviyesinde akıllı telefon üzerinden kullanılabilen bir bilgi-eğlence sistemi sunan Jogger, üst donanımlarda 8 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ekranı ile birlikte geliyor. En üst versiyon navigasyon, Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerini destekliyor. Isıtmalı ön koltuklar, dijital ekranlı klima kontrolü, otomatik silecekler ve elektrikli park freni gibi özellikler ise opsiyon listesinde yer alıyor.

Rumen üretici, yeni modelinde güvenlik konusunda da önemli adımlar atmış. 2022 Dacia Jogger, standart olarak altı hava yastığı ve Acil Fren Asistanı, Kör Nokta Uyarısı, Park Asistanı, Yokuşta Kalkış Asistanı, Hız Sabitleyici ve Hız Sınırlayıcı dahil olmak üzere bir dizi sürücü destek sistemlerini içerisinde barındırıyor.

Kaputun altına göz attığımızda üç silindirli 1.0 TCe motor bizleri karşılıyor. 110 beygir güç ve 200 Nm tork üretebilen motor, gücünü 6 ileri manuel şanzımanla yere aktaracak. Jogger ayrıca 1.0 TCe Bi-Fuel adı verilen güç ünitesiyle de tercih edilebilecek. LPG ile çalıştığında 100 beygir güç üretebilen bu motor 40 litrelik benzin ve 50 litrelik LPG tankına sahip. Toplamda 999 km’lik menzil sunan model, WLPT döngüsüne göre 100 litrede ortalama 6.34 litre yakıt tüketiyor.

Dizel bir motor seçeneği sunmayan Dacia Jogger, 2023 yılına gelindiğinde ise bir hibrit versiyonla karşımıza çıkacak. Dacia’nın ilk hibrit modeli olma özelliği taşıyacak olan model teknolojisini beklendiği gibi Renault’tan alacak. 1.6 litrelik benzin motoruna eşlik eden iki elektrikli güç ünitesine sahip olan sistem, 1.2 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapacak. Şehir içi kullanımda %80’e kadar tamamen elektrikli kullanım vadeden hibrit Jogger’ın %40 oranına varan yakıt tasarrufu sağlayacağı belirtildi.

Kasım ayından itibaren ön siparişler açılacak olan Dacia Jogger’ı 2022 yılının ilk aylarından itibaren yollarda görme fırsatı yakalayacağız. Modelin resmi lansmanı ise Münih’te düzenlenecek olan IAA Mobility 2021 Fuarı’nda yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu