2022 Range Rover görselleri sızdırıldı

Land Rover’ın 2022 Range Rover modelini önümüzdeki hafta görücüye çıkarması bekleniyor. Tanıtım öncesinde bir teaser görseli yayınlamak isteyen marka aracın görsellerinin internete düşmesine ise engel olamamış gibi görünüyor.

Araçtaki en büyük değişiklik arka bölümde meydana gelmiş

Şirket resmi olarak aracın yandan görünümünü bulanık olarak otomobilseverlerle paylaşmıştı ancak daha sonrasında ise aracın diğer görselleri internete düştü. Instagram üzerinden paylaşılan görsellerde yeni modeli tamamen görme fırsatı yakalıyoruz.

Yeni Range Rover’a önden ve yandan baktığımızda mevcut model ile neredeyse aynı göründüklerini söyleyebiliriz. Detaylara indiğimizde daha ine bir ön ızgara, daha belirgin hava girişleri ve hafifçe elden geçirilmiş aydınlatma grubu dikkatimizi çekiyor. Yan bölümde de gömülü kapı kolları ile kardeşleri Velar ve Evoque‘nin izinden gidilmiş.

Araçta en büyük değişim ise arka bölümde meydana gelmiş. Önceki modeldeki stop lambalarından farklı olarak daha ince ve şık üniteler karşımıza çıkıyor. Arka bölümde tam kenara konumlandırılarak genişlik algısını arttıran stop lambaları üzerinde Range Rover yazılı bir siyah şerit ile birbirine bağlanmış.

İç mekana geçtiğimizde dört kollu direksiyon simidi bizleri selamlıyor. Daha büyük bilgi-eğlence sistemi ekranı ile donatılan kokpitte doğal ahşap detaylar da unutulmamış. Land Rover’ın en yeni Pivo Pro sistemine ev sahipliği yapan bu dokunmatik ekranın altında ise dokunmatik iklimlendirme elemanları kontrollerine yer verilmiş.

Çoğunlukla benzer tasarımla yoluna devam etmesine rağmen 2022 Range Rover gövdenin altında ise selefinden ayrılıyor. Markanın yeni MLA Flex platformu üzerinde yükselen Range Rover, yeni platform sayesinde içten yanmalı motorların yanı sıra hibrit ve tamamen elektrikli ünitelere de ev sahipliği yapabilecek.

Land Rover, yeni nesil ile birlikte eski 5.0 litrelik V8 motora veda ediyor. Muhtemelen kaputun altında bundan sonra sıralı 6 silindirli yarı hibrit 3.0 litrelik motorun yanı sıra BMW imzalı 4.4 litrelik turbo beslemeli üniteyi göreceğiz. Şarj edilebilir hibrit versin için Defender 400e modeline göz atmak mantıklı olacaktır. 2.0 litrelik benzinli motora eşlik eden elektrikli ünite ile toplamda 400 beygir güç üretebilen bu sistemi 2022 Range Rover’da da görme ihtimalimiz yüksek. Tamamen elektrikli Range Rover için ise bir süre daha beklememiz gerekiyor.

Yakın zamanda tanıtılacak olan 2022 Range Rover farklı dingil mesafesine sahip versiyonlarla sunulacak. 2022’nin bahar aylarında satışa sunulacak olan aracın fiyatının 90 bin Euro civarında olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu